Gå til sidens hovedinnhold

17 kinesere på toppen

Den kinesiske ekspedisjonen har nådd toppen av Mount Everest.

BASE CAMP (EverestUnarmed2007): Neste år skal den olympiske ilden fraktes opp på toppen av verdens høyeste fjell. Som en generalprøve på dette, har kineserne sendt av gårde en gedigen ekspedisjon for å teste ut alle eventualiteter til neste år.

I Base Camp har kineserne laget den reneste militærleiren, der blant annet fotografering har vært strengt forbudt. Det går rykter om at kineserne ikke vil tillate utenlandske ekspedisjoner neste år.

Startet
Uansett så lyktes det kineserne å få hele 17 klatrere på toppen i natt, under svært vindfulle forhold. Det forteller den engelske klatreren David Tait til mounteverest.net.

Han klatrer med Russel Brices HiMex-team, og skal opp på toppen ute i neste uke.

I dag starter Cato Zahl Pedersen & co sin ferd mot toppen, som forhåpentlig nås i neste uke.

De øvrige nordmennene på Mount Everest, Alexander Gamme og Stian Voldmo i «Hamar til topps» forventes å nå toppen omtrent samtidig.

På syd
Det kommer også Simen Mørdre til å gjøre. Værmedlingene på nordsiden tilsier at det blir en gedigen mengde klatrere som går mot toppen 14-16 mai.

Bjørn Arne Evensen og Eirik Tryti har valgt å gå på sydsiden av fjellet. De har planer om å gå til topps en eller annen gang etter den 15. mai.

Til tross for at rutene på syd- og nordsiden bare er noen få kilometer fra hverandre, kan det ofte være store forskjeller i været de to stedene.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud