Gå til sidens hovedinnhold

17. mai-kaloriene

Ja, vi elsker pølser og is. Men sjekk hvor mye kalorier du får i deg på nasjonaldagen.

HTML EMBED

(SIDE2): På 17. mai er det lov å kose seg litt ekstra, og mange feirer dagen med både pølser, is og champagne. Men det er lett å glemme at kaloriene blir værende når nasjonaldagen er slutt - med mindre du beveger deg veldig mye.

Her får du kalorioversikten over den mest vanlige 17. mai-kosematen:

En Krone-is inneholder 220 kalorier, som betyr at du må gå 2,8 kilometer i bunaden for å forbrenne den.

Da kan det være greit å velge en lettere is som for eksempel Frutz, som bare inneholder 85 kalorier, og gjør at du kun trenger å gå 1 kilometer i 17. mai-toget.

Hvis du tar deg en pølse i brød får du i deg 626 kalorier.

En halvliter brus inneholder 200 kalorier.

Et lite glass med 2 dl sprudlende champagne inneholder 134 kalorier, så om du tømmer flaska alene får du i deg over 500 kalorier.

LES OGSÅ: Side2 tester champagne

Mange bensinstasjoner tilbyr tre boller til prisen av to - og det føles nesten uøkonomisk å bare kjøpe én. Men visste du at du må jogge i overkant av 3 km for å forbrenne kaloriene i én bolle og en hel mil om du spiser tre?

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Enda mer usunt er det å ta seg et wienerbrød. Det inneholder nemlig 350 kalorier, og betyr 4,4 kilometer rask gange nedover Karl Johan - og opp igjen - et par ganger.

Visste du at en plate med 100 gram melkesjokolade inneholder over 540 kalorier, mens 100 gram jordbær kun har 34 kalorier?

LES OGSÅ: Skeier du ut i helgene?

En vaffel med syltetøy inneholder 260 kalorier, mens et stykke bløtkake har 320 kalorier.

En halvliter øl inneholder 195 kalorier, så om du hiver innpå en six-pack har du inntatt godt over halvparten av anbefalt daglig kaloriinntak.

(Kilder: melk.no, greteroede.no, matportalen.no)

Sjekk 17. mai - været her!

Kommentarer til denne saken