RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meldte seg på advokatkontor

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Farouk Abdulhak, som er ettersøkt i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, dukket opp på et advokatkontor i Jemen.

Det skriver nettutgaven til The Daily Telegraph. Etter en uke med usikkerhet, er det dermed endelig bekreftet at Farouk Abdulhak faktisk er i Jemen, slik britisk politi har antatt. Den 21 år gamle studenten er ettersøkt etter at norske Martine Vik Magnussen ble funnet drept i en kjeller i London. Farouk Abdulhak bor i en leilighet i det samme bygget, og ble sett da han forlot nattklubben Maddox sammen med Martine sist helg.

Les også: Abrahamsen tror saken blir oppklart

En av de mest kjente advokatene i Jemen, Mohammed al Bakwli, sier nå til Daily Telegraph at Abdulhak dukket opp på hans kontor i hovedstaden Sana. 21-åringen kom sammen med et familiemedlem, og ba om han assistanse i tilfelle en eventuell siktelse.

- Han sa han var svært sint på grunn av det som har stått om ham i mediene. Han viste meg noen av artiklene som var skrevet på engelsk. Jeg sa at jeg var forberedt på å bli hans advokat, sier al Bakwli.

- Siden det ikke er noen sak mot ham enda, rådet jeg ham til å ta det med ro, sier han videre.

Har jobbet for faren
Al Bakwli forteller at han aldri har møtt Farouk Abdulhak før, men at han kjenner faren, Shaher, som er en av de rikeste mennene i Jemen. Han har også jobbet for faren tidligere.

Ifølge advokaten var 21-åringen kledt i vestlige klær og tedde seg normalt. Farouk har bodd mesteparten av livet i Storbritannia.

- Arabisken hans er ikke spesielt god, for å være ærlig, men slektningen hans klarte å forklare alt tydelig, sier han.

Faren til Farouk er blitt mektig og rik gjennom svært omfattende forretningsdrift. Han er involvert i bank, olje og brusgiganten Pepsi, bare for å nevne noe, og har helt sikkert råd til en stor advokatregning.

Nettavisen tok kontakt med Metropolitan Police søndag ettermiddag for å få en kommentar til at Farouk Abdulhak nå har dukket opp i Jemen.

- Vi kan dessverre ikke kommentere dette, sier the Mets talskvinne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kun ettersøkt
Farouk Abdulhak er kun etterlyst som «et sentralt vitne» i saken. Britisk politi vil ikke si direkte at de mistenker at han står bak drapet på den norske studenten.

Martine Vik Magnussen ble funnet i kjelleren i boligkomplekset der Farouk Abdulhak bor. De to er i samme vennekrets, og forlot den fasjonable nattklubben Maddox sammen natt til fredag 14. mars.

Vik Magnussen ble funnet med store skader i hals- og nakkeskader, og politiet tror hun ble kvalt. Politiet vil ikke si om det kan foreligge et seksuelt motiv bak drapet, men Vik Magnussen ble funnet uten bukser, en Guess-klokke, en Marc Jacobs-håndveske, slangeskinnssko og Christian Dior-øreringer.

Storbritannia og Jemen har ingen utleveringsavtale, og Jemens grunnlov forbyr utlevering av jemenittiske statsborgere til utlandet. Jemenittiske domstoler kan derimot etterforske kriminelle handlinger som jemenittiske statsborgere har begått i utlandet.

Nettavisen kommer med mer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere