RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klesdesigner nektet for narkotiltale

Sist oppdatert:
Designkjendisen Tina Steffenakk Hermansen for heleri av narkotikapenger.

Steffenakk, som er omtalt som en av stjernene på den norske designerhimmelen, nektet straffskyld da hun møtte i Oslo tingrett onsdag.

33 år gamle Tina Steffenakk Hermansen var blant de 13 norske designere som kronprinsesse Mette-Marit har frontet, blant annet i en større artikkel i magasinet Henne (ekstern lenke) og har kledt opp både Mette-Marit og Elin Tvedt.

Nekter
Tirsdag møtte Hermansen i Oslo tingrett der hun nektet straffskyld for heleri av narkotikapenger. Ifølge tiltalen medvirket Hermansen til overføring av til sammen 200.000 kroner etter salg av hasj.

Tiltalen mot klesdesigneren er en liten del av et langt større bilde.

Det hele begynte med jakten på David Toska etter Nokas-ranet. Gjennom omfattende telefonavlytting dumpet politiet ved en tilfeldighet over en annen nordmann - Danny Bungard - som drev omfattende narkotikasmugling til Norge.

Bungard ble dømt til 14 års fengsel for narkotikasmugling i Borgarting lagmannsrett tirsdag denne uken. En rekke andre personer er også dømt i den såkalte Wonderboy-saken. Blant disse er David Toska og Toskas mye omtalte venn, «Onkel Skrue» ble dømt for narkosmugling gjennom Danny Bungard i Oslo tingrett.

Kjærester
Bungard var bosatt i Marbella i Spania, og hadde et nettverk av personer i Norge som solgte hasj, og som overførte penger til ham i Spania. Her kommer klesdesigner Hermansen inn i bildet. Hun var kjæreste med Bungard, og ved to tilfeller smuglet hun henholdsvis 30.000 kroner og 170.000 kroner ut av Norge og overleverte pengene til Bungard.

- Hun benekter ikke å ha transportert penger men det var i sammenheng med lånevirksomheten til Bungard, sa aktor Geir Evanger i Oslo tingrett.

Hermansen forklarer seg i retten onsdag. Nettavisen følger saken.

David Toska og Danny Bungard

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere