RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hemmeligholder geologirapport

Sist oppdatert:
Rambøll Norge vil foreløpig ikke offentliggjøre geologirapporten som viste at fjellet bak katastrofeblokken i Ålesund var rasfarlig.

- Rapporten er oppdragsgivers eiendom og de vil ikke at jeg skal sende den ut, sier geolog Geir Bertelsen i Geo Bergen til Nettavisen.

Oppdragsgiveren var opprinnelig firmaet Dr.ing. Steinar Trygstad AS i Ålesund. Selskapet ble 1. juli 2006 overtatt av Rambøll Norge.

- Hvem i selskapet har du snakket med?

- Jeg har snakket med Steinar Trygstad, sier Geir Bertelsen.

- Ikke godt nok
Det var 12. juni 2002 at Geir Bertelsen gjorde befaringen der katastrofeblokken i Fjelltunvegen 31 skulle bygges.

- En del av den sprekken som har rast ut var synlig. Jeg anbefalte dem å sprenge bort en del av fjellet og skrev at det som sto igjen måtte sikres med bolter, sier Geir Bertelsen.

Befaringen skjedde før sprengningsarbeidene på stedet startet. Bertelsen vet ikke i hvilken grad rådene hans har blitt fulgt.

- Jeg har hørt at det er gjort noe sikring der, men det har ikke vært sikret godt nok. Enten så har det vært brukt for få bolter eller så har boltene vært for korte, sier Bertelsen.

Han mener at frostsprengning er den sannsynlige årsaken til at fjellet bak blokka raste ut i natt.

- Ikke hemmelighold
Steinar Trygstad i Rambøll Norge avviser overfor Nettavisen at selskapet hemmeligholder geologirapporten fra 2002, men han vil heller ikke offentliggjøre rapporten nå.

- Vi må få tid til å få gå igjennom dette selv først, sier Trygstad.

Han ønsker ikke å kommentere saken utover dette og henviser Nettavisen til daglig leder Jan Knutsen. Nettavisen har foreløpig ikke fått kommentar fra Knutsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere