RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kongeparet rystet over rastragedien

Foto: Nyborg, Kristine (Scanpix) (Scanpix)
Sist oppdatert:
Sender sine varmeste hilsener til de berørte etter blokkollapsen i Ålesund.

Kong Harald og Dronning Sonja har i dag bedt Ålesund-ordfører Bjørn Tømmerdal om å viderebringe deres varmeste ønsker til de berørte etter blokkollapsen i onsdag.

- Vi er dypt rystet over nyheten om den tragiske hendelsen som har rammet så mange mennesker og ber Dem viderebringe våre varmeste hilsener til de berørte, heter det i telegrammet.

Brenner fortsatt
Det brenner torsdag morgen fremdeles like mye i propangassen under boligblokka som kollapset onsdag morgen. Brannvesenet har kontroll på flammene så lenge det brenner, og sier det da ikke er fare for en eksplosjon.

- Hvis den flammen slukkes så vil gassen lekke ut og man vil få en endring i situasjonen, sier operasjonsleder Magne Tjønnøy ved Sunnmøre politidistrikt til Nettavisen.

Fem savnet
Målet nå er å få gassen til å brenne fortere, slik at det skal bli mulig å komme seg inn i ruinene. Det er umulig å si hvor lenge det vil fortsette å brenne og så lenge det brenner er ikke eksplosjonsfaren over. Det gjør det for farlig å lete etter savnede.

Fem mennesker er fremdeles savnet etter kollapsen. De savnede er tre kvinner på 23, 46 og 52 år og to menn på 35 og 52 år. 15 beboere ble reddet ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere