RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Minister drept i eksplosjon

Sist oppdatert:
Minst 12 personer er drept på Sri Lanka.

En bombe gikk av i byen Colombo i det vestlige Gampaha-distriktet i Sri Lanka søndag. Forsvardsepartementet setter dødstallet til 12. 90 personer er skadet, og militæret har allerede gitt Tamiltigrene skylden for selvmordsangrepet, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Veiminister drept
- Det har vært en bombeeksplosjon, sier Laksman Hulugalla, direktør på mediesenteret for nasjonal sikkerhet.

Hulugalla bekrefter at den srilankiske veiministeren Jeyaraj Fernandopulle er blant de drepte. Ministeren var i området for å åpne et maratonløp. Også den ledende idrettstreneren Lakshman de Alwis og den tidligere maratonløperen K.A. Karunaratne er blant de omkomne.

Karunaratne deltok i det olympiske maraton i 1992 og vant verdensmesterskapet i 1993. Han vant gull i maraton og 10.000-meter under de sørasiatiske leker i 1991.

Offensiver mot Tamiltigrene
Den srilankiske hæren har den siste tiden drevet offensiver nord i landet hvor Tamiltigrene er sterkest. Tidligere i uka ble nesten 60 opprørere drept i løpet av to dager med kamper.

Tamiltigrene har kjempet for en selvstendig stat nord og øst i landet de siste 25 årene. Rundt 70.000 personer har blitt drept i løpet av borgerkrigen.

I januar brøt regjeringen en tynnslitt våpenhvile fra 2002. Myndighetene hevdet Tamiltigrene brukte våpenhvilen til å omorganisere seg og ruste opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere