RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dung-siktet svoger var ved vannet

Foto: Henrik Færevåg (iBergen.no)
Sist oppdatert:
Dung Tran Larsens drapssiktede svoger har jobbet i området politiet i dag lette etter den savnede 22-åringen.

(iBergen.no) Politiets storoffensiv på Sotra i dag skyldes i første rekke, etter det iBergen.no kjenner til, at Dung Tran Larsens drapssiktedes svoger er blitt observert i området i forbindelse med arbeid over tid.

Etterforskningsleder Tore Salvesen bekrefter overfor iBergen.no at en av de siktede har fortalt politiet via sin advokat i dag at vedkommende har vært i området.

- Fant dumpested
Krimtekniker Reidar Langkjær forteller til iBergen.no at dykkesøket nå er avsluttet. Mannskaper fra Bergen brannvesen har dykket på fire kaier i nærheten av Møvik på Sotra. Politiets teori skal være at svogeren, som kjente området, skal ha vist frem til stedet der det er mulig å dumpe et lik fra en bil på kaien.

Problemet for politiet er at det er hundrevis av slike steder på Sotra. Derfor har de plukket de stedene nå som noen av de siktede skal ha hatt den minste tilknytning til.

- Dykkerne har bare vært i sjøen, forteller Langkjær.

I Ulvesetvannet har miniubåt med sonar gjort søket. Det er som et ekkolodd som finkjemmer bunn etter ujevnheter. Finner de noe sender de i neste omgang dykkere ned. Det er i utgangspunktet for grumset til å bruke kamera på ubåten.

Det kan også bli aktuelt å bruke den samme teknikken på noen av kaiene dykkerne var nede. Også her var det for grumsete på bunn til å si seg ferdig med søket.

Fylling like ved
Like ved Ulvesetvannet graves det i en fylling, og en politimann står også på stedet og observerer gravingen. Reidar Langkjær forteller at det er helt tilfeldig. Så vidt han kjenner til er det helt vanlig planeringsarbeid, noe også den lokale gravemaskinkjøreren bekrefter.

Han forteller at massene er lagt der etter at Dung forsvant. Men en politimann har stått og observert gravingen i hele dag, og ektemannens bror skal ha levert masser i området.

De danske kadaverhundene er nå kommet til Bergen og ventes å søke i et område fra Ulveset skole ned til Ulveset-vannet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere