RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jernring rundt OL-ilden

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Voldsomt sikkerhetsoppbud rundt fakkelstafetten i Japan.

Japanske myndigheter hadde satt sikkerheten i høysetet under nattens fakkelstafett. Det forhindret ikke tilhengere og motstandere av Beijing-OL i å barke sammen da OL-ilden kom til Nagano.

Minst fire prokinesiske demonstranter ble skadd i en slåsskamp ved hovedtogstasjonen, ifølge en AFP-fotograf.

Det er lite som minner om fest og idrettsglede igjen av arrangementet. En mann ble raskt tatt hånd om av politiet da han forsøkte å ta seg fram til fakkelbæreren ved starten. Mannen ble lagt i bakken og deretter dratt vekk fra stedet.

Demonstanter kastet også gjenstander mot en av fakkelbærerne, noe som førte til et kort opphold.

Artikkelen fortsetter under bildet

Flere tusen politifolk hadde tatt oppstilling langs ruten og helikoptre svirret i lufta, mens demontranter ropte slagord for et fritt Tibet, ifølge Associated Press.

Politimenn kledd i joggedresser løp sammen med den første fakkelbæreren, treneren til det japanske baseballaget. Rundt 100 uniformerte opprørspoliti omkranset disse, mens seks patruljebiler og to motorsykler fulgte på siden.

Stafetten i Japan er det 16. internasjonale stoppestedet for fakkelen etter at den forlot Hellas. Japanske myndigheter sier sikkerhetstiltakene var uunngåelig, etter at OL-ilden har blitt møtt med demonstrasjoner verden over på sin ferd mot Beijing.

Protestene har først og fremst vært rettet mot Kinas Tibet-politikk og situasjonen for menneskerettene hos OL--arrangøren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere