RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

350 døde i Burma

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Minst 350 mennesker er omkommet, og over 20.000 hjem er lagt i ruin etter at syklonen Nargis traff Burma.

Militærregimet i Burma har erklært fem katastrofeområder i landet etter at den voldsomme tropiske syklonen, med en vindstyrke på 190 kilometer i timen, tok livet av minst 350 personer i byen Rangoon. Det melder statlige burmesiske aviser, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

- Det er som en absolutt krigssone, skriver en diplomat på e-post til nyhetsbyrået.

Takene revet av
Byen er nå uten strøm og vann, og gatene er fulle av avfall fra trær og knuste bygninger. På flere bygninger er takene revet av.

Det hardest rammede området er Irrawaddy-deltaet hvor halvparten av bygningene i enkelte byer har kollapset eller blitt ødelagt.

Enorme skader
De materielle skadene er enorme, og over 20.000 hjem skal være lagt i ruin. Skadene utenfor Rangoon er trolig enda større.

Aviser i Burma skriver at kun en av fire bygninger fortsatt står i de to små landsbyene Laputta og Kyaik Lat. Antall omkomne er ikke tallfestet.

Fire båter skal også ha sunket utenfor Rangoon, skriver BBC.

Telefonlinjene nede
Ettersom det meste av telefonlinjer er nede, er det fortsatt svært vanskelig å vite nøyaktig hvor store skader Nargis har påført det isolerte og fattige landet.

Katastrofeeksperter i FN sier at det vil ta flere dager før man får oversikt over omfanget av skadene.

- Jeg har aldri sett noe lignende. Det minner meg om da orkanen Katrina traff New Orleans i USA, sier en kilde til Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere