RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Helmekanisk digitalt ur

Sist oppdatert:
Denne klokken er faktisk helt mekanisk.

AVANSERT: Å vise tiden digitalt er ikke så komplisert, å gjøre det mekanisk i et armbåndsur derimot...

(LXUS.no) Dette ser kanskje ut som en klokke basert på LED-lys og digitale kretser, men faktisk er dette verdens første fullmekaniske «digitale» armbåndsur.

Her får du to klokker i én. Du har en tradisjonell urskive overst, og den mekanisk-digitale nederst. Man kan stille inn urene separat, slik at man kan følge klokken i to ulike tidssoner.

Den avanserte hybridklokken går under navnet Meccanica DG og er laget for å feire klokkeprodusenten Di Grisogonos 50 års jubileum.

LES OGSÅ: Lager luksus av Titanic

Displayet fungerer ved at 23 horisontale og vertikale mikorsegmenter roterer og dermed veksler med å vise farge eller ikke. Et meget avansert urverk sørger for at rett mikrosegment vises til enhver tid.

Klokken finnes i fire ulike stiler: Rødt gull, tital og gull, titan og platinum og til slutt formodningen den billigste i kun titan og gummi

Klokken er vanntett ned til 30 meter. Prisen er foreløpig ukjent, men den blir neppe i billigsjiktet da den er det mest avanserte klokken man kan ha på armen. Det hjelper heller ikke på prisen at det kun er laget 177 eksemplarer av den.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere