RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her går han berserk

Sist oppdatert:
Noen veltet papirene hans... - Dette kan også skje i Norge, sier ekspert. Se den utrolige videoen.

(NB! I ettertid er det kommet fram at den omtalte videoen er laget av regissør Timur Bekmambetov som et ledd i markedsføringen av filmen «Wanted».)

Videoen som er postet på Break skal være tatt opp 25. mai og har på kort tid blitt spilt over 400.000 ganger. Den viser en mann som klikker fullstendig etter at en kollega ved et uhell kommer til å velte en bunke av papirene hans. De involverte snakker etter alt å dømme et slavisk språk.

På kort tid forvandler han kontorlandskapet til en slagmark. I tillegg til å kaste en monitor i ansiktet på en kvinnelig kollega, går mannen blant annet løs på inventaret med noe som ser ut som en krafse. Flere kolleger filmer tilsynelatende berserkgangen og i en video som viser det hele fra en annen vinkel, ser man til slutt at mannen pasifiseres ved bruk av elektrosjokk.

Saken fortsetter under videoen.


Office Worker Goes Absolutely Insane - Watch more free videos

- Ser ekte ut

Selvforsvarsekspert Pål-Erik Ruud i Verge Opplæring sier til Jobbmagasinet at han syns videoen virker ekte.

- Det som skjer er troverdig. Man er psykisk syk når man får en slik atferd og folk blir tvangsinnlagt etter slike episoder. Det kan være at mannen har vært presset både på hjemmefronten og på jobben, og så er den veltede papirbunken dråpen som får begeret til å flyte over. Det er et sammenbrudd, sier Ruud.

Ruud sier at det samme kan skje på en norsk arbeidsplass. Den andre videoen som viser episoden er et opptak som tilsynelatende er filmet av en kollega med et mobilkamera.

- Det at folk filmer slike episoder har blitt alminnelig nå. Politiet har også registrert den tendensen. Det positive med det er at man får samlet inn bevis, sier Ruud.

Saken fortsetter under videoen.


Office Worker Meltdown Second Angle - Watch more free videos

- Trekk unna
Ruud sier at han på generelt grunnlag vil anbefale folk å trekke ut av lokalet om de skulle oppleve at en kollega til de grader går av skaftet.

- Du har rett til å gripe inn i nødverge, men det er en rett og ikke en plikt. Om dere er tre-fire stykker og dere ser at dere er kapable til å stanse vedkommende, så kan det å gripe inn virke skadebegrensende. Det vil da i så fall være snakk om en lovlig pågripelse. Men om en slik inngripen fører til at flere mennesker blir hardt skadet, så er jo det et uheldig utfall av at man griper inn. Svaret på hva som er riktig å gjøre ligger langt på vei i konsekvensene, så er det vanskelig å si om det er riktig å gripe inn eller om man bare skal trekke seg tilbake og tilkalle politiet, sier Ruud.

PS! Det ligger videoer av lignende episoder ute på nettet. Her er en annen. Det er usikkert hvorvidt denne videoen viser en ekte situasjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere