RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Verdens råeste politibiler

Sist oppdatert:
Her er politibilene betjentene sloss om å kjøre.

(LXUS.no) Snart kan du få bot av en politibetjent i Ferrari. Spesielt om du råkjører på engelske veier.

På luksusbilmessen i London «Salon Privé» viser Ferrari frem sin 612 Scaglietti Grand Tourer. Scaglietti er en V8-motor på 4,3 liter som yter 460 hestekrefter. Toppfarten er på 320 kilometer i timen.

Lovens kjappe arm

Imidlertid er det ikke Ferrarien som er verdens raskeste politibil. I Tyskland kjører nemlig en Mercedes CLS-basert Brabus Rocket med toppfart på hele 362 km/t. Brabus er et såkalt tuningfirma som lever av å modifisere nye biler rett fra fabrikken.

KJAPP TYSKER: Brabus er et tunigfirma som lager superbiler for rikinger. Men også det tyske politiet har sett behovet for en spesialtilpasset glis for å ta råkjørerne på Autobahnen.

En kjapp italiener

Et annet glis som tjener lovens lange arm verserer på motorveiene Salerno-Reggio Calabria, sør i Italia, en Lamborghini Gallardo.

Automobili Lamborghini donerte faktisk dette gliset til «Polizia di Stato» tilbake i 2004.

FLERE RÅ BILER PÅ www.LXUS.no

Mye tyder på at den egner seg godt i politiets tjeneste. V10´eren har 500 hestekrefter og gjør gode 300 km/t på flat mark, skriver Luxurylaunches.com. Dermed skal det godt gjøres for å stikke av med denne i hekken.

Den er lakkert i det italienske politiets farger og er utstyrt med en rekke politi-gadgets. I tillegg til standard sirene og blålys har den montert det såkalte Provida systemet, som tar video av trafikkforseelser, ulykker eller katastrofer sender video live inn til politiets sentralbase.

Idet en bil er filmet, skannes bilskiltet automatisk og politiet får bileierens ID sekunder etter fartsforbryteren er observert.

LES OGSÅ: Se fotballguttas bilpark

BARE SHOW-OFF: Denne Lotus Exige S bruker ikke i vanlig tjeneste, kun i visningssammenheng, blant annet i holdningskapende kommunikasjon mot unge førere.

Holdningskapende glis

Politiet i East Suex har en Lotus Exige S i deres bilpark. Denne er imidlertid ikke i vanlig tjeneste da den kun brukes i holdningsskapende kampanje rettet mot unge førere. Den er ofte å se på små og store bileventer rundt om i England.

Kan vi vente oss en superbil i det norske politiets tjeneste, mon tro?!

LES OGSÅ: Norges råeste sportsvogner

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere