RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nå kommer piratfilmen

Sist oppdatert:
Pirater og antipirater står sammen i norsk dokumentarfilm.

Fildeling anses av underholdningsbransjen som en av vår tids største problemer, samtidig som det kanskje er vår tids vanligste lovbrudd.

Men samtidig som særlig musikkindustrien hevder at ulovlig fildeling er i ferd med å true deres eksistens, finnes det personer som mener at fildeling ikke bare en rett, men også at det faktisk fungerer som en markedsføringskanal for ny musikk – og at plateselskapene faktisk tjener mer penger på grunn av aktiviteten.

Samler ekspertene
Nå har en gjeng norske studenter og filmskapere gått sammen for å lage en egen fildelingsdokumentar med en rekke kjente aktører innen bransjen.

Filmen får navnet Urospredere, og medvirkende i filmen vil blant være IFPI-sjef Marte Thorsby, fildelingsadvokat Espen Tøndel, stjerneregissør Harald Zwart, The Pirate Bay-grunnlegger Peter Sunde og en anonym grunnlegger av et stort norsk fildelingsnettverk.

Flere av disse personene foretrekker normalt å holde en meget lav profil, men har valgt å stille opp i filmen.

Et tungt prosjekt
Personene bak filmen hevder de vil holde et objektivt synspunkt, og forsøke å belyse alle sidene i debatten – og ha et særlig fokus på hvordan fildeling kan gjøres lovlig.

Initiativtaker Simon Valvik forteller til Nettavisen at de har jobbet med prosjektet intensivt i flere uker, og at det til dels har vært svært vanskelig å få folk til å stille opp.

- Mange er nok redd for å henges ut i en slik sak med klare motpoler, forteller han.

Vil være gratis
Innspillingen av filmen starter denne uken, og vil bli lagt ut på prosjektets hjemmeside helt gratis, samt at den vil bli gitt ut på DVD.

Filmen skal være en slags norsk utgave av den nettbaserte dokumentarfilmen «Steal This Film II» som du kan laste ned i HD-kvalitet helt gratis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere