RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drinker fremfor mat

Sist oppdatert:
Jenter dropper å spise til fordel for drinker. De vil heller bruke kalorikvoten sin på alkohol enn på mat.

(YEYE:) «Drunkoreksia» er det nye fenomenet i USA og Storbritannia, og det er ikke helt ukjent her til lands heller. Betegnelsen blir brukt for å beskrive tilstanden til dem som drikker mye alkohol samtidig som de også lider av anoreksi nervosa, en sultekur man har pålagt seg selv, skriver medicinenet.com.

Man bruker også betegnelsen om dem som har en annen spiseforstyrrelse, og som prøver og redusere kaloriinntaket for å utligne kaloriene man får i seg gjennom alkohol.

Les også:
Vorspiel gir mer vold
- Livet handlet kun om å bli tynnest og penest

- Flest unge kvinner
Ifølge nettstedet er den typiske drunkoreksikeren er en ung kvinne som sulter seg hele dagen for så å kunne drikke seg full på kvelden.

Har dere hørt om drunkoreksia, hvor ungdom velger alkohol fremfor mat?

- Ja, det har vi hørt om, sier Ina Berge, som er frivillig ved Interessegruppa for Kvinner med Spiseforstyrrelser (IKS) til Yeye.

- Skylder på Hollywood
Og hvis man tror at dette bare er et kjendisproblem og forekommer i Hollywood, så tar man feil.

Er det utbredt blant deres medlemmer?

- Det er ikke godt å si. Vi har ikke noe tall på hvor mange som har drunkoreksia, og det har nok med skam å gjøre. Når man i tillegg har et matproblem, så ønsker man kanskje ikke også å fortelle at man har et alkoholproblem. De spiser mindre fordi man er redd for de kaloriene som alkohol inneholder, men de er ikke alkoholikere. Men det er nok antakeligvis flere som har drunkoreksia enn dem som sier det, sier Berge.

Psykiater Finn Skårderud advarer sterkt mot å bytte ut mat med alkohol, og mener at ungdom er livredde for å legge på seg.

- Jeg tror denne trenden kommer fra Hollywood og catwalken. Stjerner må være slanke, men må også synes og leve glamourlivet. Dermed slanker de seg på uvettig vis og ungdommen tar etter, sier Skårderud til NRK Puls.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Har du drunkoreksi eller kjenner du noen som har det? Del med andre lesere eller send oss din historie til alle@yeye.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere