RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gift med jobben

synne nygård (tv) og janne veronika vollset
synne nygård (tv) og janne veronika vollset Foto: Arild J. Waagbø
Sist oppdatert:
Det første året Janne Veronika Vollset (27) var feltmarkedsfører på turné fikk hun reist hjem bare tre ganger. Se video!

- Da ble det ikke plass til mye annet, så du kan nok si jeg var gift med jobben, sier Janne Veronika Vollset, som arbeider som salgssjef i Face2Face.

Da er det en fordel at hun liker jobben sin.

- Det jeg liker best med er at jeg møter folk, får reist rundt og kollegene. Vi som jobber sammen blir som en stor familie, sier hun.

Les også:Eksplosiv økning på salgsutdanninger

Les også:- Han er Norges beste selger

Master i markedsføring
Vollset gikk ut med en master i markedsføring fra Norges Markedshøyskole og BI høsten 2005. Like etter begynte hun i Face2Face og har gått gradene der. Nettavisen møter henne på Coops kjøpesenter på Løren i Oslo, der hun informerer kundene om butikkens medlemsprogram.

- Jeg tok markedsføring som valgfag da jeg gikk på videregående skole og syntes det var spennende. Det er artig å være med å lage kampanjer, finne målgrupper og bygge merkevarer. Jeg liker å jobbe med trendanalyser og markedsundersøkelser. Som markedsfører kan du være med å bygge opp et produkt - helt fra produktidé til ferdig vare, sier Vollset.

Hennes første promotørjobb i Face2Face var for Redd Barnas fadderordning.

- Det var skikkelig Norgesturné. For kundene våre er det viktig at folk får informasjon. Selv om man ikke får en signatur der og da, så er en god samtale like viktig. Mange går på nettet og sjekker ut ting etterpå, sier Vollset.

Saken fortsetter etter videoen

- Alle må selge
Vollset gikk raskt gradene fra promotør til teamleder til salgssjef. På Løren jobber hun denne dagen sammen med teamleder Synne Nygård. De to står hele tiden i snakk med folk, uten at de trenger å springe etter noen. Coop-kundene vil åpenbart ha 10 prosent rabatt på sitt mobilabonnement.

- Jeg har lært utrolig mye om å selge og kommunisere i denne jobben. Og det å kunne selge er jo egentlig noe alle må gjøre i dag. I hvilken som helst jobb, uansett hvilke prosjekter eller oppgaver du har, så må du jo selge ideene dine inn til sjefen din, kolleger eller kunder, sier hun.

Sjenerte selgere
Hun avviser at man må være ekstremt ekstrovert for å være en god selger.

- Nei, vi har folk som egentlig er stille og sjenerte som gjør det godt på en stand. Det er noe annet å representere en kunde enn å representere seg selv. Men man må våge å ta kontakt med folk, det er klart. Jobben passer ikke for alle. Noen gir seg etter første dag. Andre opplever at de blir veldig mye flinkere underveis, sier Vollset.

Hun bekrefter at opp- og nedturer er en del av selgerens hverdag:

- Ingen klarer å være på topp hele året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere