RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Velg riktig høytrykksvasker

Sist oppdatert:
Vår test viser at brukervennlighet og tilbehør også bør styre valget av høytrykksvasker, og ikke bare arbeidstrykk.

Men en høytrykksvasker bruker du halve vannmengden sammenliknet med å spyle med hageslangen, det går dessuten raskere og resultatet blir renere. En ineffektiv og upraktisk modell kan derimot lett bli stående og samle støv.

Les flere boligsaker fra Klikk.no
Designer drømmehagen din
Lettstelte planter for late dager
Fjellstø grillkos
Guide til beising av hytta

Vi har testet høytrykksvaskere med et arbeidstrykk på 100-120 bar, med unntak av de minste på 65-80 bar.

Generelt god kapasitet
Flere modeller gir et godt vaskeresultat, for eksempel Nilfisk E130.2, Stihl RE108, Kärcher K5.68 og Foma 670T. Testmodellene klarer en vanntemperatur på inntil 40 grader, hvilket er nok til normale behov. Pumpene er laget av aluminium, med unntak av Kränzle, som er i messing og keramikk.

Beste kjøp?
Det som skiller modellene fra hverandre, er utforming, bruk og oppbevaringsmuligheter. Stihl RE108 og Nilfisk E130.2-9 likner hverandre. De er begge smidige å transportere og håndtere, og har en forbilledlig god oppbevaring av strømkabelen.

Foma og Kränzle har stålfiberarmerte slanger som gjør de mer medgjørlige enn maskiner med plastslanger. Kärcher G4.10 bruker bensin i stedet for strøm, og er et godt alternativ der strøm er vanskelig å koble seg til.

Fordeler og ulemper
Alle modellene har sine fordeler og ulemper. Før du handler en ny høytrykkspyler, bør du foruten å se på arbeidstrykk og vannmengde, se på slanger og munnstykker. Se også nærmere på beholderen, og hvilke tilbehøre som kan kjøpes.

Testvinneren Nilfisk-Alto E130.2 har foruten et meget godt vaskeresultat, mange praktiske detaljer. Håndtak, rør og munnstykke kan plukkes fra hverandre og oppbevares i egen holder. Teleskophåndtaket gjør at den blir kompakt både ved oppbevaring og transport. Det finnes også praktisk tilbehør å få tak i.

Se hele testen på Klikk.no

Artikkelen er levert av Klikk.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere