RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Haga tatt i ny stabbursløgn

(Foto: Scanpix/Nettavisen)
Sist oppdatert:
Åslaug Haga og ektemannen har gjentatte ganger sagt at stabburet ikke ble leid ut før 2002. Men nå står en tidligere leieboer fram.

Kjell Marvin Flattum (61) fra Østre Toten bekrefter at han leide stabburet i perioden fra 1998 til 2000, fire år før det Haga og ektemannen har opplyst til kommunen.

Nå begynner kommunen å bli lei stadige usannheter fra ekteparet i Ås.

- Det er snart ikke noe som overrasker meg i denne saken lenger. Ut fra det de har fortalt oss, trodde jeg de hadde hjemmekontor i stabburet fra 1998 til 2005, sier teknisk sjef Arnt Øybekk i

Ås kommune til VG Nett.

Da statsråden og ektemannen søkte om bruksendring på stabburet fra hjemmekontor til utleieenhet skrev de i et brev til kommunen at stabburet sto tomt.

Det var ikke sant.

Tatt i usannheter
Onsdag forrige uke innrømmet ekteparet at de hadde leid ut stabburet ulovlig etter at søknaden til kommunen var sendt. Haga forklarte det med ektemannens e-post til kommunen der han skrev at han regnet med at utleie var godkjent i og med at de ikke hadde fått svar på søknaden.

Dagen etter måtte statsråden innrømme at stabburet nok ikke hadde vært tomt likevel. Det hadde tvert imot vært utleid siden 2002.

Ifølge Marvin er altså heller ikke den opplysningen sann. Stabburet ble leid ut allerede i 1998, samme år som ekteparet Hopland/Haga søkte om å få bruke bygget som hjemmekontor.

Bad på «kontoret»
I april 1998 søkte ekteparet om å få legge inn do på hjemmekontoret. Det ble, ifølge VG Nett, også installert dusj og annet sanitærutstyr. «Hjemmekontoret» ble så, stikk i strid med alle lover og regler, leid ut til Kjell Marvin Flattum som jobber på Langhus i nærheten. Han betalte, ifølge egen forklaring, mellom 3000 og 3500 kroner per måned for å bo på tunet til olje- og energiministeren.

Og nå begynner bygningsmyndighetene i Ås kommune å bli lei alle usannhetene fra ekteparet.

De vil se stabburet med egne øyne før de gjør mer i saken.

Pressen informerer
Bygningssjef Ivar Gudmundsen har nemlig opplevd å få nye opplysninger i saken flere ganger den siste uken. De opplysningene har kommet fra pressen, og ikke fra ekteparet Hopland/Haga. Nå tar han og teknisk sjef initiativ til en befaring på eiendommen i Ås.

- Det er dere i pressen som har fortalt meg om de tidligere leieforholdene. Det er dumt at de blir drevet fra skanse til skanse på denne måten. Det er uheldig at de ikke har fortalt alt. Det ville uansett bare vært et tidsspørsmål for når alt kom frem likevel, sier Øybekk.

Åslaug Haga har ikke ønsket å kommentere de nye opplysningene med henvisning til at hun for tiden er sykemeldt med høyt blodtrykk.

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere