Gå til sidens hovedinnhold

2 Pac + Eminem = sant

Det er over åtte år siden Tupac Shakur ble skutt og drept, men han er like aktuell i dag. Denne gangen takket være Eminem.

2 Pac
Loyal to the game
Interscope

Selv om en kan sette spørsmålstegn ved motivasjonen bak de posthume utgivelsene med knappe året mellom seg; musikk er musikk og «Loyal to the game» er en plate vel verdt et lytt.

Det er Eminem som har produsert tolv av de tretten låtene på plata, ikke regnet med de fire bonussporene. Og som alt Eminem tar i, langspilleren er stappet med godt sammensatte lydbiter, velplasserte taktslag, fengende melodier og hooks.

Gjestelista er i tillegg (og naturlig nok) lang og imponerende. Alt fra musikere som Elton John, Dido, Eminem, Nate Dogg, 50 Cent, Curtis Mayfield, Obie Trice og selv bokseren Mike Tyson bidrar mer eller mindre frivillig på albumet.

Slikt sett er «Loyal to the game» heller ikke et typisk 2 Pac-album, men snarere et hyllende album fra Eminem. Liker du Eminems stil har du all grunn til å kjøpe denne plata, men om 2 Pac står nærmere ditt hjerte bør du i det minste høre på albumet før du kjøper det.

Kommentarer til denne saken