Gå til sidens hovedinnhold

20 ting du neppe visste om Johnny Depp

Både Brad Pitt og Keanu Reeves har mye å takke Johnny Depp for.

(SIDE2): Johnny Depp er en av filmverdens hotteste menn, og han er en av vår tids beste skuespillere.

Les også: 15 ganger Johnny Depp var verdens kjekkeste

Denne uken er han aktuell i filmen «Black Mass», hvor han spiller gangsterkongen James «Whitey» Bulger.

Vi har lest gjennom en rekke intervjuer og artikler om Depp, og har funnet noen ting du kanskje ikke visste om skuespilleren.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=zIUURul83fFS_sTNlXheSaWKx6vF0d5HGMYwV2FIqw0YNU0cMfaaSOsWOfNBqEu8QV8WFzaNE8fOKTasldjeshYPMsjij8GZ&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

1. Depps plan var egentlig å bli musiker. Gjennom sin daværende kone Lori Anne Allison møtte han Nicolas Cage, som oppfordret ham til å bli skuespiller.

2. Nå som han er så kjent, slipper han heldigvis å gå på auditions. Han hater nemlig dette. Hans verste minne var da han prøvespilte for en film av Coen-brødrene. «Jeg latterliggjorde meg selv på et helt nytt nivå,» har han sagt.

3. Da han prøvespilte for rollen i «21 Jump Street», var han ekstremt forkjølet. Rollen ble hans definitive gjennombrudd som skuespiller.

Se Depp snakke om rollen som The Mad Hatter i Alice in Wonderland:

4. Han adopterte den enøyde hesten Goldeneye fra «Sleepy Hollow» etter filminnspillingen.

5. Jack Sparrow er, som kjent, inspirert av Keith Richards. Grunnen er at Depp tenkte på hvem piratene var. «Jeg tenkte at de må ha vært den tids rockestjerner,» har han sagt.

Se tabber fra Pirates of the Caribbean: ON Stranger Tides:

6. Andy og Lana Wachowski ville opprinnelig ha Depp i rollen som Neo i «The Matrix». Men han ble ansett som for berømt, så rollen gikk i stedet til Keanu Reeves.

7. Reeves overtok også den mannlige hovedrollen i «Speed» og rollen som Jonathan Harker i «Bram Stoker’s Dracula», som begge var tiltenkt Depp.

8. Han takket nei til rollen som John Smith i «Mr. & Mrs. Smith», en rolle som gikk til Brad Pitt. Pitt møtte Angelina Jolie på settet, og forlot sin daværende kone Jennifer Aniston like etter.

9. Depp sørget ikke bare for at Pitt møtte Jolie - han sørget for at han fikk sitt gjennombrudd også. Depp takket nemlig nei til rollen som haikeren i «Thelma and Louise», rollen som gjorde Pitt kjent.

Se Depp komme med avsløringer på The Ellen Show:

10. Andre filmer han har takket nei til, inkluderer «Hulken», «Ferris Bueller's Day Off», «Interview with the Vampire», «Sin City» og «X-Men».

11. Han ble også vurdert for rollen som Punpkin/Ringo i «Pulp Fiction». Rollen gikk til Tim Roth.

12. Han er en habil gitarist, og har spilt i band som The Kids og P.

13. The Kids fikk være oppvarmere for blant annet Iggy Pop og Duran Duran.

14. Da Noel Gallagher var for full til å spille gitarsoloen i «Fade In-Out» i 1997, tok Depp på seg jobben. Det er dermed han som spiller gitar her:

15. Depp er kjent for å være en bråkmaker, og han har vært i trøbbel med politiet flere ganger. Da han ble arrestert for å ha ødelagt et hotellrom i New York, påsto han at han var uskyldig. Han hevdet at det var en armadillo som hadde gjort det, etter at han fant dyret gjemt i et skap.

16. Under innspillingen av «What’s Eating Gilbert Grape» veddet han 500 dollar på at Leonardo DiCaprio ikke ville lukte på et råttent egg. DiCaprio luktet på egget.

Se klipp fra innspillingen av filmen:

17. Første gang han møtte Tim Burton, var han ekstremt nervøs. Han ville veldig gjerne ha hovedrollen i «Edward Saksehånd», men trodde det var uaktuelt på grunn av rollen i «21 Jump Street». I løpet av møtet drakk de tre kanner kaffe, og Depp var fornøyd med egen innsats. Likevel ble han overrasket da han fikk tilbud om rollen.

18. Da han var ferdig med sine ni innspillingsdager i «Once Upon a Time in Mexico», spurte han regissør Robert Rodriguez om han kunne få en liten rolle til. Han fikk dermed rollen som presten.

19. Depp er fan av TV-serien «Mord og mysterier» og har sagt at han drømmer om å gjøre en gjesteopptreden i detektivserien. Men han ville ikke bodd i den oppdiktede byen Midsomer, hvor det skjer et nytt drap hver uke. «Hvem ville bodd der? Du blir jo bare drept,» har han sagt.

20. Han samler på tre ting: Insekter, løsbarter og pistoler.

Kilder: IMDb, The Guardian, Bluntreview.com, Alux.com, Contactmusic.com, Moviefone.com, Digitalspy.com, Notstarring.com, Celebuzz.com.

Reklame

Gigantisk pute: Denne gir optimal sovestilling

Kommentarer til denne saken