Gå til sidens hovedinnhold

200 fanget i gisseldrama

Innsatte holder sine egne slektninger som gisler i et fangeopprør i den avsidesliggende jungeldelstaten Rondonia i Brasil. I april i fjor ble 14 personer drept under et opprør i det samme fengselet.

Gisseltakerne gikk til aksjon under besøkstiden 1. juledag i Urso Branco-fengselet med hjemmelagde kniver, melder BBC.

De 207 gislene er alle slektninger av fanger som kom på julebesøk, skriver BBC.

Fanger skal ha fortalt journalister og advokater at minst ti personer så langt er drept. Opplysningene er foreløpig ikke bekreftet fra offisielt hold.

Ifølge BBC krever fangene at deres tidligere medfange Edinildo Paula de Souza, som ble forflyttet til et annet fengsel for en måneds tid siden, skal få komme tilbake. I april 2004 ble 14 fanger drept under et tilsvarende opprør. I den forbindelse blir De Souza anklaget for å ha vært blant opprørslederne, og for å ha hugget hodet av fire medfanger.

Brasilianske myndigheter informerer om at vann-, strøm- og matforsyninger til fengselet er stanset, men at det ikke skal foreligge planer om å storme fengselet. Foreløpig har 150 kraftig bevæpnede politibetjenter omringet anstalten.

Fengselet er svært overfyllt. Det er bygget for 350 personer, men huser om lag 1200 fanger. Det antas at så godt som alle fangene deltar i juleopprøret.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken