Gå til sidens hovedinnhold

200 millioner til Tsunami-ofre

Forsikringsoppgjøret til Tsunami-ofrene har nådd om lag 200 millioner kroner. Men mange hadde ingen forsikring og står tomhendte igjen.

Forsikringsbransjen har snart avsluttet arbeidet med å ordne forsikringsutbetalinger til nordmennene som ble rammet av Tsunamien i jula 2004. De fleste har fått pengene de har krav på, og summen på utbetalingene nærmer seg 200 millioner kroner, skriver Aftenposten.

En av tre uten forsikring
Likevel kan så mange som en tredjedel av de rammede nordmennene ikke få en krone, ganske enkelt fordi de ikke hadde noen form for forsikring.

- Generelle tall viser at én av tre nordmenn ikke har slike forsikringer, og våre anslag og inntrykk tyder på at dette tallet også er representativt for de nordmennene som ble berørt av tsunamien, sier informasjonsdirektør Preben Sandborg Røe i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) til Aftenposten.

Senskader åpent spørsmål
Ifølge lederen av Nasjonal støttegruppe etter flodbølgekatastrofen, Christoph Wernersen har de aller fleste blitt behandlet bra av forsikringsselskapene. Likevel er det noen som har uttrykt misnøye. Støttegruppen uttrykker også spenning i forhold til hva som skjer med eventuelle senskadeerstatninger.

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera

Kommentarer til denne saken