(SIDE2): Har du planer for 2012? Da burde du ha med bra regntøy, kanskje til og med en sydvest. Eller helst en gedigen båt.

Iallefall hvis man skal tolke den meksikanske Maya-folkets langtidskalender, som avsluttes fredag 21. desember 2012 klokken 11:11, på samme måte som Hollywood.

Skummel trailer
Dette er selvsagt ganske skummelt, spesielt i filmen «2012», og i den første teaseren, ser det ikke lyst ut for jordkloden. Slutten av klippet oppfordrer seerne til å søke på «2012» på Google, noe 730.no gjorde og endte opp på Wikipedia.

Selv om man ofte kan ta det brukergenererte nettstedet med en klype salt, vil noen puste lettet ut av sidens informasjon om det dramatiske årstallet.

- Fullstendig fabrikasjon
Susan Milbrath ved Museum of Natural History i Florida mener det arkeologiske fellesskapet ikke har noe kunnskap om at verden vil gå under på dette tidspunktet. Sandra Noble, administrerende direktør for samme museum, dasker Hollywood indirekte i fjeset med følgende:

- Å gjengi 21. desember 2012 som en dommedag eller at det skal skje en kosmisk forandring, er fullstendig fabrikasjon.

VIDEO:SE FØRSTE SMAKEBIT FRA «2012»

Stjernespekket dommedagsfilm
Roland Emmerich, som tidligere har latt jordkloden henge i en tynn tråd med «10,000 BC», «The Day After Tomorrow» og «Independence Day», er nok mer interessert i å underholde og selge billetter enn å være snusfornuftig og saklig.

I disse dager skyter han «2012» i Canada med blant andre John Cusack, Thandie Newton og Amanda Peet. Kinostart blir i juli, over hele kloden.

THANDIE NEWTON ER AKTUELL I FILMEN TIL MADONNAS EKS