Det er vanskelig å spå, spesielt om fremtiden. Vi har likevel tatt på oss oppgaven med å velge ut ti (vel, egentlig 11) mennesker vi tror kommer til å prege året som kommer.

Her er listen:

1. Actionskuespilleren du vil digge i 2013: Jai Courtney

Har du ikke sett Spartacus-serien så vet du kanskje ikke hvem det er, men han spiller sønnen til Bruce Willis i den neste Die Hard-filmen.

HTML EMBED

2. Sosiale medier-mennesket du ikke har hørt om, men vil: Andrea Brataas

Andrea Brataas er 16 år gammel, og hadde i september over 600 000 følgere på Instagram og fikk medieomtale. Hun har også en blogg .

Nå har hun nesten en million følgere. Det blir nok ikke færre neste år. Hvor mange norske journalister leses av en million mennesker verden over?

3. Den norske skuespilleren som blir stor internasjonalt: Aksel Hennie

Han har allerede fått oppmerksomhet i USA med Hodejegerne. Nå skal han spille mot Morgan Freeman og Clive Owen i The Last Knights.

4. Superdiplomaten som vil fly verden rundt: John Kerry

Den tidligere presidentkandidaten blir den neste utenriksministeren for Barack Obama og USA. Regn med at Obama har relativt store planer.

5. Gruppa du vil høre musikkritikerne snakke pent om: Conquering Animal Sound

Den 18.mars kommer deres andre album. Terningkast 6 rundt omkring? Jamie Scott og Anneke Kampman er menneskene bak.

HTML EMBED

6. Den norske politikeren du vil huske: Nikolai Astrup (Høyre)

Det er veldig sannsynlig at Høyre vil gjøre et godt valg ved Stortingsvalget, og lederen i Oslo Høyre vil bli en sentral person for partiet.

HTML EMBED

7. Fotballspilleren du vil huske: Omar Elabdellaoui

Norges U21-gutter skal til Israel for å spille EM. Av mange spillere vi tror du kommer til å huske så tror vi Omar vil være en av de ypperste. Han er Manchester City-spiller, men er nå på utlån til Feyenoord.

HTML EMBED

8. Bloggeren som vil skape (flere) overskrifter: Sophie Elise

18 år gamle Sophie Elise har fått mye oppmerksomhet i 2012. Hennes blogg leses av over 30 000 mennesker hver dag, altså litt flere enn Fredriksstad Blad, Budstikka og Tønsberg Blad. Da er det egentlig det samme hva man mener om blogger eller de som skriver dem, påvirkningskraften er der.

9. Superheltfilmdama du vil huske: Svetlana Khodchenkova som Viper i Wolverine

Du kan glede deg til Iron Man 3, Man of Steel og The Wolverine. Hovedpersonene vil du huske, og Svetlana som Viper. Hva vi gleder oss mest til? At Angus Young setter igang riffene i Iron Man... De skal bruke AC/DC fortsatt, ikke sant?

HTML EMBED

OK, Man of Steel ser ikke så ille ut den heller:

HTML EMBED

10. Den amerikanske politikeren du vil huske: Tim Scott

Amerikansk politikk får mye oppmerksomhet over hele verden, kanskje med rette. En som vil prege amerikansk politikk neste år, og i årene som kommer er republikaneren Tim Scott.

Han er den første afroamerikaneren fra sørstatene som har blitt senator, den første afroamerikaneren fra republikanerne på tre tiår i senatet og hans tea-partybakgrunn garanterer nesten for overskrifter uavhengig av hans etnisitet.

HTML EMBED