RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp vil lære menn kvinnerespekt

Foto: Marte Ingul / Nettavisen
Sist oppdatert:
Antirasistisk senter og Frp er nå på lag. De skal lære menn å respektere kvinner.

www.iOslo.no - Vi hadde et svært fruktbart møte, sier FrPs Lene Langemyr som er byrådssekretær for Frp ved seksjonen miljø og samferdsel i Oslo Kommune.

Det er ikke hver dag noen i Frp og Antirasistisk Senter snakker sammen. Nå skal de danne en arbeidsgruppe sammen som skal lære menn respekt for kvinner.

- Gruppen består av to unge norske menn av somalisk opphav, lederen i Antirasistisk Senter og meg selv og arbeidet vi gjør skal munne ut i en kampanje som skal lære menn å respektere kvinner mer.

Kjøpte bacon og skinke
Bakgrunnen for denne høyst uvanlige koalisjonen var Lene Langemyr som gikk ut i Nettavisen og fortalte at hun var fanget i egen by på grunn av trakassering fra muslimske menn. Langemyr som er adoptert fra India og oppvokst i Norge har norske vaner. Dette liker ikke muslimske menn som tror hun er muslim og som forteller henne at hun er for lettkledd, eller trakasserer henne fordi hun kjøper bacon og skinke.

Hun får også mange tilbud av det hun beskriver som mer pikant art. Å ta taxi er et mareritt for henne. Hun krevde en stopp for dette og sa at muslimske menn burde kurses i hvordan leve i et samfunn som det norske.

- Vi tok kontakt og inviterte til det møtet vi har hatt i dag, tirsdag, sier leder for Antirasistisk Senter, Kari Helene Partapuoli.

- Så nå skal Antirasistisk Senter stå bak en kampanje som skal lære muslimske menn å oppføre seg overfor norske kvinner som ser ut som om de er muslimske?

-Også nordmenn oppfører seg dårlig
- Nei, det er viktig at vi ikke stigmatiserer ytterligere . Selv om kampanjens innhold ikke er klart, er dette et forsøk på å få forståelse for at kvinner skal behandles med respekt og likeverdighet uansett hvor mennene kommer fra. Det er ikke bare muslimske menn som behandler kvinner dårlig. Vi har utstrakt vold mot kvinner også blant etniske nordmenn f.eks.

- Skal Frp nå fortelle etnisk norske menn at de ikke oppfører seg riktig overfor kvinner, Langemyr?

- Dette er et kompromiss vi har inngått i denne saken. Generelt sett ønsker jeg å sette fokus på at kvinner skal aksepteres og respekteres for det de er av alle menn, sier Lene Langemyr.

- Jeg synes det er et positivt initiativ fra Antirasistisk Senter, sier Langemyr.

Les flere saker fra Oslo på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere