RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Gjemte terrorbomber i søppelkasser

Sist oppdatert:
Minst 16 personer skal være drept og over 150 skadet etter to bombeeksplosjoner i Istanbul.

De to bombene gikk av kort tid etter hverandre ved 22-tiden søndag kveld i arbeiderstrøket Gungoren i Istanbul, Tyrkia.

Den første eksplosjonen skal ha gått av i en telefonkiosk, og da folk samlet seg etter det første smellet, kom eksplosjon nummer to, skriver BBC . Ofrene skal ha blitt drept i den andre eksplosjonen, som var langt kraftigere enn den første.

Er du i Istanbul? Kontakt Nettavisen!

- Terrorangrep
Guvernøren i Istanbul, Muammer Guler kaller eksplosjonene som rammet byen et terrorangrep.

- Eksplosjonene skjedde i et veldig travelt område, og dette har økt antall omkomne. Det er helt sikkert at dette var et terrorangrep. 13 personer har mistet livet i dette avskyelige angrepet, sa han søndag kveld.

CNN melder natt til mandag at antall døde har steget til 15 og at over 150 mennesker er såret. Det er ventet at tallet på omkomne og skadde vil stige ytterligere utover natten. Ved 07.30-tiden var tallet på omkomne kommet opp i 16.

Guvernøren forteller at bombene var gjemt i søppelkasser, og at dette ikke var noe selvmordsangrep.

Over 100 såret
Det kan ha vært så mye som 1000 mennesker området da den første eksplosjonen gikk av.

TV-bilder fra Istanbul viser ambulanser som kjører bort hardt skadde folk til sykehus. Eksplosjonene skapte panikk i gatene og vitner på stedet forteller om grusomme scener med løse kroppsdeler, døde og hardt skadde.

Separatister
Så langt har ingen tatt på seg ansvaret for eksplosjonene.

Ifølge den tyrkiske tv-stasjonen NTV mener folk i etterretningstjenesten at den kurdiske separatistorganisasjonen PKK står bak, men myndighetene sier det er for tidlig å slå fast hvem som er ansvarlig.

- Vi vet at det er et terroristangrep, men vi har foreløpig ikke informasjon om hvilken gruppe som står bak, sier visestatsminister Hayati Yazici, ifølge AP.

En rekke grupper, deriblant kurdiske separatister, venstreekstremister og islamister har tidligere stått bak bombeangrep i Istanbul.

I 2003 døde mer enn 60 personer etter en rekke selvmordsangrep i byen. Kurdiske separatister utførte i 2006 en rekke angrep mot tyrkiske turistmål som resulterte i mer enn 12 dødsfall.

Nettavisen følger saken!


Vis større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere