RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Denne Oslo-butikken er blant verdens beste

Sist oppdatert:
Pur Norsk på Bislet hylles av anerkjent trendmagasin.

(LXUS.no) Designbutikken Pur Norsk lever av kun å selge norske produkter og norsk design. Nylig ble butikken kåret av det anerkjente Monocles Design Directory som en av verdens fem beste interiørbutikker.

Den norske butikken kommer da i godt selskap med trendy interiørbutikker i Milano, Osaka, Beirut og Berlin. Bladet har tatt utgangspunkt i faktorer som service, kvalitet og produktkunnskap.

Anerkjent magasin

- Det å bli nevnt i Monocles er noe av det beste som kunne skjedd oss, sier butikkgründer Lasse Altern Halvorsen til LXUS.no. Han etablerte butikken i 2006 sammen med Marianne Lien, og de hadde begge et brennende ønske om å fremheve god, norsk design.

- Monocle er stiftet av gründeren bak Wallpaper, Tyler Brulé. Han dro fra Wallpaper fordi han syntes det ble for kommersielt, og startet Monocles for å gå litt mer i dybden og skrive mer om enda nyere trender enn det Wallpaper gjør, forteller han. Monocle nyter derfor stor respekt og kredibilitet i bransjen.

DET BESTE: - Det å bli nevnt i Monocles er noe av det beste som kunne skjedd oss, sier butikkgründer Lasse Altern Halvorsen til LXUS.no.

Bladet selv har hatt representanter som har besøkt butikker over hele verden med hensikt å finne verdens beste interiørbutikker.

Øker norsk designbevissthet

- Dette er moro, fordi nå slenger journalister seg rundt og begynner å skrive om oss. Det er litt typisk norsk det at man må først bli nevnt i utlandet før man blir omtalt hjemme, sier Altern Halvorsen.

Pur Norsk har som hensikt å øke bevisstheten rundt norsk design - både blant nordmenn selv og blant turister som stikker innom. Alle produktene har en forankring i Norge, enten om det er idé, design eller produksjon. I fjor åpnet butikken også en nettbutikk på engelsk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere