RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Homofil politiker forlater KrF

Den homofile gruppelederen i Sarpsborg KrF, Ole Henrik Grønn, har meldt seg ut av partiet. - For stor belastning å bli, sier han.

Det er uttalelsene som den lokale partilederen Inger Marit Sverresen har kommet med etter at Grønn sto fram som homofil, som har foranlediget utmeldelsen.

Sverresen har uttalt til SA at dersom Grønn skulle få en mannlig livsledsager vil hun be styret vurdere om han bør være gruppeleder. Hennes personlige mening er at dette ikke er forenlig.

Tirsdag har Grønn sendt sin utmeldelse til Kristelig Folkeparti. Han har også orientert formannskapssekretæren i Sarpsborg kommune om at han vil være uavhengig representant i bystyret framover.

For stor belastning
- Det jeg skrev er at jeg forlater KrF fordi det blir en for stor belastning for meg personlig å bli værende i partiet etter de uttalelsene. Men jeg har mange gode minner fra KrF og jeg vil komme tilbake med korte hilsener til enkeltpersoner. Jeg har også kun gode ord å si om partiet sentralt og ikke minst Dagfinn Høybråten, som har vist kjempestor støtte, sier Ole Henrik Grønn til Nettavisen.

Han sier han har forståelse og respekt for det Sverresen sier, men mener hun burde unngått å kanalisere uttalelsene gjennom media.

Frontfigur
Grønn innrømmer at det er vemodig å slutte i partiet.

- Det er alltid trist å forlate noe man har brukt så mye tid på og i tillegg er det et parti jeg er glad i og har tro på, sier han.

Snart 24-årige Grønn har vært den desiderte frontfiguren for KrF i Sarpsborg de siste årene. Ved bystyrevalget i fjor var han partiets listetopp, og han var også varaordførerkandidat for den borgerlige koalisjonen, skriver sa.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere