RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Vi har ingen plan

Sist oppdatert:
Næringsministeren har ingen plan for hvordan hjelpe det norske folk gjennom børskrisen.

Torsdag besøkte Sylvia Brustad (Ap) Oslo Børs for første gang som næringsminister. Samme dag og samme sted sank verdiene på aksjene med dramatiske 6,5 prosent.

- Jeg er her på en spesiell dag, men regjeringen legger vekt på å være en god, langsiktig og profesjonell eier. Vi må ha is i magen for svingninger forekommer. Vi må komme gjennom stormen og prøve å ri den, sa Brustad etter børsbesøket.

Ikke urolig
Næringsministeren sa videre at hun ikke mistet nattesøvnen på grunn av nedgangen. Da Nettavisen spurte om planen for å hjelpe vanlige folk gjennom uføret ble statsråden unnvikende.

(Saken fortsetter under bildet)

- Renta går opp, eiendomsprisene, aksjeprisene og verdien på vanlige folks sparefond går ned og du sier vi må ri stormen av. Hva er planen fra regjeringens side for å hjelpe vanlige folks økonomi?

- Vi følger situasjonen tett slik at dette ikke rammer slik du sier, samtidig må vi tenke langsiktig.

- Men hva er planen? Har dere noen plan?

- Nei, jeg har ikke noen plan, men vi er opptatt av det. Jeg skjønner at det blir uro når en slik situasjon oppstår, men det har vært en lang periode med oppgang, så vi måtte jo forvente at det skulle svinge, sa Brustad.

Samtidig sier finansminister Kristin Halvorsen (SV) til TV 2 Nyhetskanalen at man må regne med ytterligere rentehopp fordi norske banker vil måtte betale mer i pengemarkedet som følge av bankkrisen i USA.

(Saken fortsetter under bildet)

263107

- Henda i fanget!
Uttalelsene til Brustad får Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner til å himle med øyene.

- Dette viser bare at vi har en regjering som sitter med hendene i fanget og som ikke tar utfordringene vanlige folk møter på alvor. Nå er det på tide regjeringen tar konsekvensene av egen politikk, sier Sanner til Nettavisen.

Han erkjenner at de økonomiske problemene er globale, men sier den rødgrønne regjeringen også må ta ansvar for det som er i ferd med å skje.

(Saken fortsetter under bildet)

- Vi begynner å se ringvirkningene av finanskrisen også i Norge, og jeg frykter at vi vil se flere utrygge arbeidsplasser gjennom vinteren. Flere kommer til å kjenne at det blir strammere. Det regjeringen bør gjøre for å hjelpe på situasjonen er å varsle skattekutt for folk med lave eller vanlige inntekter.

- Samtidig må den legge om til en politikk som kan dempe presset på renten som vår egen sentralbanksjef har sagt at er høyere enn normalt. OECD har også slått fast at denne regjeringen har et medansvar for at rentenivået i Norge ligger høyere enn iblant annet resten av Europa, sier Sanner.

Han mener regjeringen ikke burde tillate seg en så avslappet holdning til både vanlige folk og små og mellomstore bedrifter som Brustad signaliserer.

- Det viser at vi har en regjering som fjerner seg mer og mer fra vanlige folks hverdagsproblemer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere