RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hun kjøpte årets dyreste bolig

Sist oppdatert:
Se bildene og les om den mediesky kjøperen av Toppen Bechs gamle hus.

Eiendommen i Bygdøy allé 79 er utvilsomt en av landets mest herskapelige boliger. Den ligger på en liten høyde ovenfor Oslos kjente innfartsåre. Selve huset, som er bygget i 1924, er gjerdet inn av et to meter høyt gjerde i svart smijern, med partier farget i gull.

LES MER EIENDOM PÅ NETTAVISENS BOLIGSIDER

Eiendommen tilhørte NRK-kjendis og programleder for det populære TV-programmet «Herskapelig», Toppen Bech. Hun solgte imidlertid huset i 2005 til Pål Rasch for 19,8 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Nå er eiendommen solgt igjen. Denne gangen er prisen hele 36 millioner kroner. Dermed er det årets dyreste bolig så langt. Kjøperen er den mediesky mediearvingen Alexandra Huitfeldt.

Vel så interessant som eiendommen i Bygdøy allé 79, er prakteiendommen på Snarøya, som Alexandra Huitfeldt nå trolig vil selge. Den ligger i Strømstangveien 9.

Eiendomsmegler Miguel Vivot Sørholt kjenner boligmarkedet på eksklusive Snarøya godt. Han anslår verdien av Huitfeldts strandeiendom til over 100 millioner kroner. Dermed er den i klasse med landets aller mest eksklusive eiendommer.

SJEKK UT NOEN AV DE RÅESTE STRANDEIENDOMMENE

- Dette er en av landets fremste eiendommer, sier Sørholt, som erkjenner at verdien selv på slike eiendommer kan være berørt av den kraftige krisen som nå rammer verdens finansmarkeder.

Huitfeldts Snarøya-perle er en giganteiendom. Tomta er på rundt 19 mål, og huset på oppunder 1000 kvadratmeter.

I skattelistene for 2007 er Alexandra Huitfeldt oppført med en formue på 30 millioner kroner. Hun holder en lav medieprofil. De gangene hun omtales, er det gjerne som en av «Schibsted-arvingene».

I 1992 var hun med på å børsnotere Norges største mediebedrift - Schibsted. Dette skjedde som en del av et arveoppgjør mellom flere familiegrener i mediedynastiet. Det var et bittert oppgjør, ifølge henne selv.

Forholdet til Schibsteds sterke mann, Tinius Nagell-Erichsen (1934 – 2007) var mildt sagt anstrengt.

De som kjempet om innflytelse var Alexandra og hennes søsken, Henrik Jørgen og Eline, familien Riddervold, samt Tinius Nagell-Erichsens egen nevø.

- Det var et helvetes rot. På 70-tallet ble kassakontoret i Aftenposten brukt av enkelte av eierne som det var deres private lommebok. Nei, det var et spørsmål om moral. Vi måtte profesjonalisere, sa Alexandra Huitfeldt om bråket rundt børsnoteringen i et intervju med Dagens Næringsliv i 2002.

Til sammen fikk Alexandra og hennes to søsken 330 millioner kroner for Schibsted-aksjene.

LES MER FRA NETTAVISEN.NO/BOLIG

Han redder deg fra rentedøden

Disse kjendisene får ikke solgt

Ingen vil bo her

Den mest kjente av Schibsted-arvingene heter Einar Chr. Nagell-Erichsen. Han forbindes av mange med oppføringen av Gudbrandgard Hotell på Kvitfjell.

Men han er ingen noksagt på boligfronten heller. I 2003 solgte han Norges dyreste privatbolig, Munkebakken på Lysaker, for 90 millioner krone r til investoren Arne Fredly. Eiendommen ble senere solgt til Kjell Inge Røkke og Aker-systemet for over 150 millioner kroner. Siden har Fredly kjøpt eiendommen tilbake.

Det har ikke lykkes Nettavisen å få tak i Alexandra Huitfeldt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere