RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Knuste 700 blokker på 29 sekunder!

Sist oppdatert:
Nordmann kåret til tidenes beste steinknuser. Se den imponerende videoen.

Narve Læret fra Horten slo alle tidligere rekorder da han fredag knuste hele 700 steinblokker på 29 sekunder, da tidenes beste steinknuser skulle kåres i Tyrkia.

Karateeksperten kan nesten ikke selv fatte at han klarte det:

- Det var helt utrolig, for dette opplegget var lagt opp så ingen skulle klare det. Vi skulle se hvem som kom lengst på ett minutt, sier Læret til Nettavisen.

Steinblokkene var stablet i to rader med et mellomrom på 60 centimeter - totalt 100 stabler med til sammen 700 blokker.

- Jeg var litt tvilende til å rekke det, men adrenalinet slo inn og så plutselig var jeg på enden. Det var en helt enorm følelse, sier Læret, som fikk tilnavnet «damplokomotivet» etter å ha satt den nye verdensrekorden.

Se den utrolige videoen av verdensrekorden her:

I Tyrkia konkurrerte Læret mot tyrkeren Ali Batcepete, om tittelen «Best of the Best world breaking champion», i konkurransen som ble arrangert i regi av Guinness rekordbok.

Batcepete har tidligere tatt en rekke verdensrekorder, men det har også Læret. Den nye verdensrekorden er hans tiende i rekken.

- Det overgikk alles forventninger, inkludert mine. For jeg pleier å ha høye mål, sier han stolt til Nettavisen.

Men trodde du det var over etter de 700 blokkene, da tar du feil. For det var bare starten på konkurransen.

- Slo nesten 1500 blokker
Etter å ha tatt verdensrekorden gjensto to konkurranser før tidenes beste steinknuser kunne kåres, og VM-tittelen kunne deles ut.

I den andre konkurransen knuste Læret 600 blokker på 22 sekunder, der kravet var å rekke det innen et halvt minutt. Den siste konkurransen gikk på å knuse flest mulig blokker på ett slag.

- Jeg slo hendene ned i i totalt nesten 1500 blokker i løpet av kvelden, sier Læret.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han vant to av konkurransene, og gikk dermed av med seieren. I den siste konkurransen måtte han se seg slått av tyrkeren.

- Ali Batcepete er en kjempesterk kar, og han fikk beholdt æren litt. Han vant den siste grenen og tok ny verdensrekord der. Det var godt for ham på hjemmebane å ikke tape alt, sier Læret.

Tyrkeren klarte å knuse hele 33 steinblokker på ett slag. Stabelen var 3,5 meter høy.

- Ømme og blåslåtte
- Hvordan var hendene dine etter alle slagene?

- Jeg fikk ingen skader denne gangen. Veldig ofte har jeg skadet meg når det går på tid, du er stresset og ting går fort. Men klart de er ømme og blåslåtte, sier Læret.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Han forteller at han merket det litt dagen etter.

- Det å knyte lisser og lukke glidelåser var ikke helt enkelt lørdag, men nå fungerer de greit igjen, sier han, og påpeker:

- Jeg har drevet og slått disse hendene ned i harde ting i 25 år. En normal mann hadde knekt noe på første forsøk, sier Læret, som blant annet har deltatt i TV 2-programmet «Norske Talenter» med sine imponerende stunt, sammen med sin sønn på 14 år, som også har begynt å knuse steinblokker.

- Hva er ditt neste mål nå?

- Det vet jeg faktisk ikke. Jeg har sånn halvveis lovet kona at jeg skal gi meg på topp, men det kicket var så stort når jeg kom meg gjennom de 700, så jeg vet ikke helt ennå, sier Læret lurt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere