RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vær og vind, men ingen skader

Sist oppdatert:
Ekstremværet «Vera» raste fra seg over Midt-Norge.

Vanskelige kjøreforhold og mange trafikkmeldinger er status etter at ekstremværet «Vera» raste fra seg i løpet av torsdag kveld og natt til fredag.

Men politidistriktene hadde i løpet av natten ikke fått inn meldinger om alvorlige skader som følge av uværet som hadde orkan styrke i kastene.

- Vinden har roet seg, men det blåser sterk storm og er nullføre. Derfor er det viktig at bilene er riktig skodd, sier operasjonsleder Birger Sandvik ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Nettavisen i morgentimene.

- Må være riktig skodd
Til sammen hadde politiet i Nord-Trøndelag 15 meldinger om ulike trafikale forhold fra torsdag kveld til fire-tiden natt til fredag. De fleste dreide seg om utforkjøringer, kjøretøy som ble stående og hindre trafikken, samt vogntog som hadde problemer med å ta seg opp bakker.

MOBIL: Følg været på WAP
Supersøk:Sjekk været hos deg

Meteorologisk institutt sendte torsdag ut ekstremværvarsel for Trøndelagsfylkene. Det er fortsatt ventet kraftig vind og mye nedbør, spesielt på Vestlandet fredag.

Les også: Én meter snø på vei

Veitrafikksentralen i Trondheim forventer fortsatt vanskelige kjøreforhold utover fredagen på grunn av store snømengder. Likevel er det ingen grunn til å la bilen stå får Nettavisen opplyst.

- Det er indre strøk av Møre og Romsdal som får mest i løpet av de neste to døgnene. Der kan det komme opp mot én meter, sa meteorolog Frode Håvik Korneliussen ved Storm Weather Center til Nettavisen torsdag.

Fram med skiene
Mye snø er gode nyheterer for de som har lyst til å teste skiene. Til helgen åpner Haukelifjell, Hovden og Rauland sine skianlegg.

Ifølge Skiinfo.no er dette den første helgen i vinter hvor man virkelig kan nyte pudder i norske skianlegg.

Se liste over åpne skianlegg
Les om din favorittbakke på helenorge.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere