RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobilen skal stoppe mobbing

Sist oppdatert:
Gjør det mulig å svarteliste mobilmobbere.

Telenor lanserte tirsdag et mobbefilter som gjør det mulig å svarteliste andre mobilnumre som sender ufine, uønskede og mobbende tekstmeldinger. Tjenesten blir tilgjengelig fra 15. desember, melder Telenor.

Mobbefilteret introduseres som en del av en felles front mellom Røde Kors, BarneVakten og Telenor mot digital mobbing.

Gratis mobbefilter
Tjenesten er gratis både å aktivere og å bruke, og skal være svært enkel å administrere.

Mobbefilteret gir Telenor-kunder muligheten til å svarteliste mobilnumre de ikke vil motta tekst- eller bildemeldinger fra. Tjenesten aktiveres ved å ringe Telenors kundeservice på 09000, og deretter kan kunden selv legge inn de mobilnumrene de ønsker å blokkere via «Min side» på Telenors hjemmesider.

Mobberne får beskjed
Tekst- og bildemeldinger fra svartelistede mobilnumre vil deretter sendes til en egen e-postkonto på den samme portalen, slik at de er tilgjengelige for brukeren dersom dette skulle være ønskelig. Dersom du blokkerer et numre fra å sende meldinger til barnas mobiler, kan du dermed også følge med på eventuelle meldinger sendt fra de blokkerte avsenderne.

Avsenderene av svartelistede meldinger vil motta følgende beskjed dersom de sender melding til et sperret nummer: «Advarsel. Du har blitt sperret for å sende meldinger til dette nummeret».

Gjelder ikke anrop
Mobbefilteret kan brukes for å sperre både tekst- og bildemeldinger, men omfatter foreløpig ikke samtaler.

- Tjenesten omfatter foreløpig ikke anrop, men der kan man jo bare la være å svare og dermed unngå å høre på den som ringer, sier informasjonssjef i Telenor Atle Lessum til Nettavisen.

Omfattende digital mobbing
En fersk undersøkelse utført av Opinion for Telenor viser at 85 prosent av norske foreldre tror at nye kommunikasjonsformer som internett og mobil bidrar til å gjøre mobbing og erting mer vanlig blant barn og unge. Mange foreldre tror også at digital mobbing er mer alvorlig enn tradisjonell mobbing.

- Undersøkelsen viser at digital mobbing er et stort problem for mange barn og unge, og problemet ser ut til å vokse i omfang. Som leverandør av mobil- og internettjenester tar Telenor problemstillingen svært alvorlig. Vi ønsker å være best på sikkerhet og trygghet, og har derfor utviklet et mobbefilter som et første skritt på veien mot et enda tryggere totaltilbud, sier norgessjef Ragnar Kårhus i Telenor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere