RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er billigsminken bra?

Sist oppdatert:
Denne sesongen har flere av «billigmerkene» lansert mineralsminke, og vi har tatt en nærmere titt på hvilke vi synes kommer best ut.

(BIIPMAG): Vi ser at de mer kommersielle og billige merkene følger etter pionerer som I.D. Bare Minerals, Glo Minerals og Everyday Minerals, og ingenting tilsier at dette er de siste nyhetene vi får se på denne fronten.

For de som fremdeles ikke har fått med seg hva det dreier seg om, er mineralsminke kort fortalt sminke i pudderform som smelter på huden, basert på naturlige mineraler og fri for parfyme, olje og konserveringsmiddel. Det betyr at den føles lettere og mildere, og kan gjøre underverker for mange som sliter med uren eller sensitiv hud.

En rekke produkter i L`oreals mineralsminkeserie.
En rekke produkter i L`oreals mineralsminkeserie.

L’Oréal:
L’Oréal har hatt sin True Match Mineral-serie i et par sesonger allerede, men utvider på produktsiden, og tilbyr nå naturlige ingredienser i alle ledd: Fra foundation og øyenskygge, til solpudder, concealer og kajal (!) Det er tydelig at satsingen på naturlig sminke har gitt resultater for L’Oreál, ettersom de nå er først ute av billigmerkene med å tilby «full pakke». Foundationen er vår favoritt, med kost og pudder i ett, enkel påføring og et noenlunde jevnt og dekkende resultat.

Maybellines mineralblush.
Maybellines mineralblush.

Det kan føles noe klønete at lokket utgjør kosten, og det er lett å søle, men litt øvelse gjør kjapt mester. Concealeren både dekker og lysner bedre enn forventet, og er verdt å teste ut som et alternativ til de flytende variantene. Kajalen er overraskende enkel å påføre, og gir et bra resultat. Perfekt for en look med sotede øyne! Selv om vi synes øyenskyggene blir litt tamme, og ikke helt ser forskjellen fra vanlig øyenskygge, liker vi både solpudderet, rougen og «finish-pudderet» veldig godt. Bravo!
Prisene ligger på mellom 129 og 179 kr.

Maybellines mineralfoundation.
Maybellines mineralfoundation.

Maybelline:
Maybelline slipper mineralsminke som en nyhet denne høsten, og begynner med pudderfoundation, blush og øyenskygge. Stort pluss for at foundationen leveres i et kit med kost! Til forskjell fra L’Oréal er det dessuten mindre søl med Maybellines små og praktiske bokser, hvilket er et stort pluss. Produktene er helt greie, verken mer eller mindre. De er enkle å påføre, føles mykt og lett mot huden, og gir et jevnt og glatt resultat.

Har du urenheter eller røde partier i huden du ønsker å dekke over, kan det imidlertid lønne seg å legge på et ekstra lag, ettersom foundationen ikke dekker 100 prosent. Vi sitter litt med følelsen av at Maybellines nyheter forsvinner litt i skyggen av L’Oreál, og med fordel kunne satset større og bredere. Men for all del – Produktene leverer, om enn noe anonymt, og vi håper på flere mineralnyheter herfra!
Produktene koster fra ca kr 80,–

Body Shop er nykommer på mineralfronten, men kommer godt ut av testen vår.
Body Shop er nykommer på mineralfronten, men kommer godt ut av testen vår.

The Body Shop:
Body Shop er også nykommere på mineralfronten, men har som kjent sitt på det rene når det kommer til naturlige ingredienser og rettferdig produksjon allerede. Body Shops nyheter er kanskje dem som gjør aller best for samvittigheten, med sitt fokus på solidarisk handel og miljøvennlighet, men de får likevel minuspoeng for at de går for syntetiske koster. Bra for dyr (og mennesker!) som får beholde håret sitt, men ikke like heldig for påføringen av sminken, som blir betydelig dårligere enn med kostene laget av ekte hår (som andre merker stiller med).

Sminkekrukkene er små og praktiske, og det er ellers ingenting å si på kvaliteten på foundation, blusher og øyenskygge – som dekker bra, føles bra, og forhåpentligvis har kommet for å bli. PS: Mineralfoundationen fra Body Shop inneholder solfaktor 25.

Priser fra kr 139,–

SISTE FRA biipMag:
Så nerdete er World of Warcraft
Den nye gummien
Britney er gifteklar
- Utadvendthet kan læres
Slik får du mer energi

GÅ TIL FORSIDEN HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere