RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Høyre nær 20 prosent

Sist oppdatert:
Høyre har bykset fram fire prosent siden september.

Høyre går fram 2,1 prosentpoeng og får en oppslutning på 19,1 prosent, ifølge en fersk meningsmåling som Opinion har utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Høyre er tydeligvis i siget, for partiet har gått fram fire prosentpoeng siden september. Frp har gått enda mer tilbake i denne perioden.

- Dette er en hyggelig julepresang for oss, sier Høyre-leder Erna Solberg til ANB. Hun gleder seg over å ha fått betydelig framgang på flere meningsmålinger.

Klart alternativ
- Jeg tror Høyre har klart å framstå som det konstruktive og klare alternativet til den sittende regjeringen. I krisetider søker velgerne tradisjonelt partier som kan vise til trygghet for hus og hjem. I tillegg har Høyre hatt en politikk som gir arbeidsplasser og verdiskapning. Samtidig har vi opptrådt kritisk på de områdene hvor regjeringen ikke har levert, sier Solberg.

Hun mener det er viktig å merke seg at Høyre har styrket seg samtidig som Frp har gått tilbake.

- Vi er på vei til å bli mer jevnbyrdige i størrelse. Det er viktig for å få til en borgerlig regjering. Bare et sterkt Høyre kan bidra til å få Frp og sentrumspartiene til å samarbeide, sier Erna Solberg.

Borgerlig flertall
Fremskrittspartiet får 25,1 prosent oppslutning i målingen. Det betyr at de fortsatt innehar et solid borgerlig flertall. Hvis det hadde vært valg i dag, så ville Frp, Høyre, KrF og Venstre til sammen fått 94 representanter på Stortinget. Det er 15 flere enn det partiene har i det sittende parlamentet. Det er også grunn til å notere seg at Venstre går tilbake fra 6,7 til 5,1 prosent.

Arbeiderpartiet holder omtrent stillingen fra forrige måned og kan nå notere en oppslutning på 27,5 prosent. SV ligger stille på 7,5 prosent, mens Senterpartiet har falt 1,9 prosentpoeng siden november. Dersom det var valg i dag ville de rødgrønne bare fått 70 mandater. Det er 17 færre enn sist valg. Partiet Rødt ligger derimot an til å komme inn med to representanter på Stortinget, med en oppslutning på 2,4 prosent.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere