RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wikipedia er reddet

Foto: Faksimile
Sist oppdatert:
Det så trist ut en stund, men nå er gigantnettstedet reddet.

Wikipedia er nettstedet som kanskje mer enn noe annet nettsted definerer det som oppsummerer alt som er bra med internett:

Det er enormt mye informasjon samlet på ett sted, det er nettstedets brukere som felles går sammen for å skape et godt produkt – og ikke minst er det helt gratis, uten noen form for reklame.

Har slitt med lite penger
Problemet er selvsagt at en slik side ikke er helt gratis å drifte. Organisasjonen bak nettstedet har 23 ansatte, og har årlige utgifter på knappe seks millioner dollar til blant annet servere, nettlinjer, utvikling og lignende.

Wikipedia oppfordrer derfor sine brukere til å donere penger, og hadde håpet å nå seks millioner dollar innen årets slutt. I desember så det derimot ut til at de kom til å bomme ganske radikalt på dette målet, og Wikipedias fremtid kunne derfor stå i fare.

Nådde målet med god margin
Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales la derfor ut en appell på nettsidene til Wikimedia Foundation i slutten av desember, noe som førte til en storm av bidrag. På bare åtte dager bidra 50.000 personer med 2 millioner dollar, og rett før helga kunne organisasjonen konkludere med at de hadde fått inn totalt 6,2 millioner dollar fra totalt 125.000 bidragsytere.

- Denne kampanjen har vist at Wikipedia betyr noe for sine brukere, og at våre brukere støtter kraftig opp rundt vårt mål, nemlig å bringe gratis kunnskap til planeten, gratis og uten reklame, skriver Wales i et takkebrev.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere