RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

18-åring kjemper for Vigrid

Sist oppdatert:
Nynazistene forbereder seg til stortingsvalget. Se hvem de vil ha inn på Stortinget.

(iOslo.no) Den nynazistiske gruppen Vigrid leverte en liste med ni navn og 500 underskrifter til fylkeskommunen i Buskerud 18. desember, ifølge NRK.

- Ja, vi har mottatt de 500 nødvendige underskriftene og ni navn. Men det foreligger ikke noe manntall ennå, så vi må ha den informasjonen før vi kan anbefale at fylkesvalgstyret godkjenner lista, sier spesialkonsulent Anna-Brita Bakken i fylkeskommunen i Buskerud til iOslo.no.

For at Vigrid skal kunne stille med liste, må man sjekke manntallet for å kontrollere at alle de 500 som har underskrevet, faktisk har stemmerett i Buskerud.

Hva synes du om at nynazistene kanskje får stille til valg? Si din mening under saken!

Her er de ni personene Vigrid vil ha valgt inn på Stortinget:

  • Thorgrim Bredesen, født 1980
  • Tore Wlhelm Tvedt, født 1943
  • Inge Gjersøe, født 1975
  • John Helge Kjemperud, født 1990
  • Renè Klostermann, født 1988
  • Marianne Moen, født 1985
  • Espen Aleksander Mihle, født 1987
  • Jeanette Eek, født 1982
  • Tommy Karlsen, født 1988

18 år gamle John Helge Kjemperud, født i 1990, står på fjerdeplass, mens René Klostermann og Tommy Karlsen begge er 20 år gamle. Det har ikke lyktes iOslo.no å få en kommentar fra 18-åringen om hvorfor han vil kjempe for Vigrid og et nynazistisk Norge.

På andreplassen finner vi Tore Tvedt, et navn mange kjenner til. I 2003 sa han til VG:

- Vi ønsker å ta makten i samfunnet, renske ut jødene og sende innvandrerne ut av landet. Jødene er hovedfienden, de har drept vårt folk, de er ondskapsfulle mordere. De er ikke mennesker, de er parasitter som skal renskes ut, hevder Tvedt overfor VG.

Tvedt ble anmeldt av Det mosaiske trossamfunn og Antirasistisk Senter for denne uttalelsen, og i 2006 ble han dømt til betinget fengsel i saken (VG).

I dag sier Vigrid-leder Thorgrim Bredesen til NRK at «medlemmer» av Vigrid blant annet har samlet inn underskriftene i Øvre Eiker, et sted som har slitt med nazistempel.

Hvis alt det formelle er i orden, kan Tvedt og hans unge nynazister kjempe om plassene på Stortinget, og den demokratiske prosessen går sin gang.

- Fylkeskommunen tar ingen standpunkt for hva de står for. Det må velgerne ta, sier spesialkonsulent Bakken i fylkeskommunen.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere