RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se traileren for årets nerdefilm

Foto: Magnus Blaker (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Kastes det nå inn en brannfakkel i debatten om ulovlig fildeling?

Produksjonen av den norske fildelingsdokumentaren Urospredere nærmer seg slutten etter et års arbeid, og i dag slipper produsentene traileren fra filmen.

SE TRAILEREN I BUNN AV ARTIKKELEN!

Vil ta debatten videre
Dokumentaren er inspirert av de internasjonale filmene «Steal This Film» og «Steal This Film 2», men filmen har ifølge prosjektleder Simon Valvik et mål om å være langt mer nøytral enn spesielt den første av disse to dokumentarene.

- Det vi ønsker å gjøre er å gjennomgå alle parters argumenter, og skape forståelse rundt problematikken - og kanskje på den måten skape en sunn debatt rundt et veldig fastlåst tema, forteller Valvik til Nettavisen.

Mange kjente personer
I filmen har de fått med seg en lang rekke kjente og sentralt plaserte personer i debatten. De har blant annet fått tak i grunnleggeren av et av de største norske lukkede fildelingsnettverkene, halvnorske The Pirate Bay-talsmann Peter Sunde, den norske IFPI-sjefen Marte Torsby, bransjeadvokat Espen Tøndel, filmskaper Harald Zwart og ikke minst Trond Giske.

- Det har vært spesielt vanskelig å få tak i Giske, og ikke minst rettighetshaverne, for de ønsker ikke å bli hengt ut slik de har blitt så mange ganger før. Peter Sunde var det derimot bare å sende en mail og ta en telefon til, så var han i boks.

Ukjent distribusjon
Filmen har førpremiere 27. mars med paneldebatt på Cinemateket i Oslo, mens selve premieren vil være 10. april på datasamlingen The Gathering på Hamar.

Hva som skjer etter dette er enda ikke helt klart. Planen var i utgangspunktet å selge filmen på DVD i tillegg til å legge den ut for gratis nedlasting på nett. I etterkant av at planene om filmen ble kjent har enkelte kinoer vist sin interesse for å vise filmen.

- Vi kommer til å selge DVD-filmen fra våre nettsider og distribuere filmen gratis via BitTorrent, og så får vi se om det også blir visninger på kino på for eksempel Kulturnatten i Kristiansand, avslutter Valvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere