RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ibsens tippoldebarn i kattekrangel

Foto: Arkiv: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Sist oppdatert:
Katta skapte skrekk på scenen og Nora Ibsen truet med å avlive pus hvis den ikke ble fjernet. Dyrebeskyttelsen raser.

- Maken til kommers har jeg aldri vært borti, sier Nora Ibsen til TV 2 Nettavisen. Hun er tippoldebarn til Henrik Ibsen og Bjørnstjerne Bjørnson og produksjonsleder ved Agder Teater.

Lørdag er det premiere på Sofokles «Antigone» med blant andre Nina Woxholtt og Ane Dahl Torp i rollene.

Men de siste dagene har det utspilt seg et annet drama på utendørsscenen Fjærheia i Grimstad. Sist uke entret en pus scenen. Og selv om noen syntes det var koselig med besøk, var langt fra alle av samme oppfatning.

- Den gikk i veien og folk snublet i den. Noen var forferdelig allergiske mot katten også. Den var rett og slett helsefarlig, konstaterer Nora Ibsen.

Ringte rundt
Dermed ringte hun brannvesenet, viltnemnda og dyrevernet for å få fjernet katten. Til slutt kom hun i kontakt med Dyrebeskyttelsen i Arendal som kunne ta imot katten. En oppgitt Ibsen sa da til dyrebeskyttelsens Doris Brun Isaksen at hun ville ta pus til dyrlegen hvis ikke den ble hentet.

- Nora Ibsen lot til å sveve i den villfarelse at hun hadde rett til å ta livet av de katter som kom i hennes vei. Jeg fikk informert henne om at det selvsagt er ulovlig, sier Brun Isaksen til Agderposten.

Ibsen bekrefter at hun vurderte å få katten avlivet hvis ikke den ble hentet av dyrebeskyttelsen.

- Ville kjørt av veien
- Jeg ba dem hente katten, for man kan ikke forvente at jeg skulle kjøre fra Grimstad til Arendal med en katt i bilen. Jeg synes katter er helt forferdelige. Jeg hadde sikkert kjørt av veien på turen, sier Ibsen.

Nå er katten plassert i fosterhjem, og Ibsen forbereder seg til lørdagens premiere. Torsdag er det publikumsforestilling og fredag er det generalprøve.

- Du får ha en fin dag videre.

- Jeg skal ha en hyggelig og katteløs dag, avslutter Ibsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere