RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alle disse er kriminelle

(Skjermbilde)
Henger ut seg selv som lovbrytere i politisk aksjon.

Partiet Rødt er svorne tilhengere av fildeling, og i forbindelse med The Pirate Bay-rettssaken som for tiden foregår i Sverige, har pariet opprettet en egen nettside der de oppfordrer fildelere å laste opp bilde av seg selv og stå frem som lovbrytere.

- Fildeling er i ferd med å bli en av våre viktigste former for informasjonsutveksling. Hvis gutta bak Pirate Bay er kriminelle, er jeg det også, og de fleste andre nordmenn, slår Rødt-politiker Volder Rutle fast i en pressemelding.

- Meningsløst
- Det er det vi vil vise gjennom denne kampanjen. Her har bransjen valgt seg en syndebukk, mens alle ser at lovverket er fullstendig i utakt med virkeligheten. I følge loven er fildeling kriminelt, men det er både umulig og meningsløst å prøve å stoppe utviklingen.

Rødt er svært skeptisk til det de mener er en underholdningsbransje som kjemper imot teknologien, fremfor å omfavne den.

- Desperat bransje
- Det er nesten trist å bevitne hvordan en desperat bransje klamrer seg til millionene sine og prøver å legge skylda på et knippe svensker som har lagt til rette for at folk kan dele filer, sier Volder Rutle.

Nettstedet Filesharer.org er en internasjonal nettside der pariet håper at folk fra hele verden vil laste opp sitt bilde, navn og bosted og bevise for bransjen at fildeling er noe som nå «alle» driver med, og dermed er normalt.

- Skal du straffeforfølge alle som driver med fildeling må du begynne på A i telefonkatalogen, sier Volder Rutle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere