RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Foto Bjørn Erik Dahl, ANB (Foto Bjørn Erik Dahl, ANB)

Jorda rundt på «den teite måten»

Sist oppdatert:
To nordmenn på Nimbus-motorsykler, modell 1939 med sidevogn.

Det er faktisk det Klaus Ulvestad fra Holmestrand og Tormod Amlien fra Toten har tenkt å gjøre det neste halvannet året. «The dumb way round» , kaller de prosjektet.

- Vi har sagt opp jobbene våre for å avhjelpe Norge under finanskrisen. Det er mye artigere å kjøre motorsykkel, slår Ulvestad fast overfor Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Prøvetur
Ulvestad har inntil nå drevet en bensinstasjon, mens Amlien har jobbet i Aker Solutions. Av alle utstillerne under årets MC-messe på Lillestrøm, er nok disse to blant de galeste.

Fra før av har teamet tatt en «prøvetur» til Singapore, men nå er det alvor med jorda rundt fra Toten og tilbake, med lange og kronglete ekstraruter i både Sentral-Asia, Afrika og Nord- og Sør-Amerika!

Det ligger lang tids forberedelser bak turen, og om det tar halvannet eller to år er ikke så nøye for disse karene.

Nimbus 1939
- Hvorfor Nimbus 1939?

- Det er jo driftssikre sykler som er moro å kjøre. Dessuten har jeg vokst opp med at faren min kjørte en slik, sier Amlien.

- Hva er det egentlig som driver MC-entusiaster?

- MC-folk tar veldig godt vare på hverandre. Om de ikke kan et ord engelsk, så inviterer de deg hjem til seg selv, eller tar deg med til verkstedet sitt. Det er et samhold som går på tvers av språkbarrierer, sier Amlien.

De regner med at det østlige Russland og Afrika kan by på spesielt store utfordringer, og foreløpig har karene tatt 10 av 15 vaksinasjonssprøyter som er påkrevet for turen.

- Dette kommer til å bli en veldig befriende opplevelse, slår de to fast.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere