RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Firehjuling skader potensen

Sist oppdatert:
Mange finnmarkinger setter seg skrevs over en firehjuling på vei ut i terrenget i barmarkssesongen. Det kan gå hardt ut over potensen, advarer kommunelegen.

Denne uka starter den store barmarkssesongen i Finnmark, og naturglade finnmarkinger trekker ut på vidda. Mange velger terrengkjøretøy fremfor beina, skriver Finnmark Dagblad.

Terrengkjøringen går hardt ut over naturen, men også kroppen får mye juling. Senebetennelser, muskelspenninger og kuttskader er noen av konsekvensene man risikerer - i tillegg til en slapp en.

- Feite og late
- En firehjuling utvikler mye varme. Mannen på sykkelen blir svett i rumpa og får etter hvert sår. I tillegg blir det mye vibrasjon. Det er ikke gunstig å få vibrasjoner i området under penis, dette går ut over potensen, sier kommunelege i Karasjok, Amund Peder Teigmo, til avisen.

Han kaller den typiske terrengkjører en «vibrasjonsskadd, feit hemorroidegubbe».

- Mange som kjører er både feite og late. Derfor kan man bruke en slik betegnelse, sier han. Karasjok-legen råder alle som kjører til å stanse kjøretøyet minst hver halvtime og gå, strekke seg og riste løs.

Mange dispensasjoner
Ved servicekontoret i Karasjok fikk de i løpet av tirsdagen inn 20 dispensasjonssøknader for bruk av terrengkjøretøy, og på forrige møte ble 86 søknader innvilget. Flere vil garantert komme.

I 2002 innvilget finnmarkskommunene 1.208 dispensasjoner.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere