RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Svømmehallbløffen

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Til tross for fagre valgløfter, er det flere innbyggere per svømmehall enn på lenge. Oslo er versting.

(iOslo.no) Det var før valget i 2005 Jens Stoltenberg lovte å fylle norske svømmebassenger. Nå er det verre enn på ti år, ifølge riksrevisor Jørgen Kosmo. Det skriver P4.no.

Tallene fra riksrevisjonen viser nemlig at antall innbyggere per svømmehall har økt i 14 av 19 fylker siden 1999. Og Oslo er en klar versting.

Mens landsgjennomsnittet viser at det er rett under 4500 innbyggere per svømmehall, er det i Oslo omtrent 12500 innbyggere per offentlige basseng. Det er et hav ned til nest dårligste dekning i Østfold, hvor det er 7721 innbyggere for hver svømmehall.

I 1999 var Oslo-tallet 11.629 innbyggere per svømmehall. Det er befolkningsveksten, ikke kutt i antall bassenger, som er skyld i den forverrede dekningsgraden.

- Svømming er både lek, idrett og viktig kunnskap. Regjeringen satser på gode velferdstilbud som basseng, barnehager og eldreomsorg, og det er flott å se at kommuner følger opp, skrev Stoltenberg i en pressemelding i 2008.

Men nå kan skjevhetene jevnes ut, ifølge riksrevisoren.

- Nå har kommunene sammen med krisepakken fått ekstra midler som de kan legge oppå de statlige tilskuddene, og da burde man ha større muligheter til å realisere målsettingene man har satt seg, sier Kosmo til radiostasjonen.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere