RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Det har vært fem tunge år

Foto: Sigurdsøn, Bjørn (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Erna Solberg tok ansvaret for at Høyre ikke har fått ut budskapet sitt da hun åpnet landsmøtet.

HOLBERGS PLASS (Nettavisen): Høyres partileder Erna Solberg åpnet det siste landsmøtet før Stortingsvalget fredag. Der brukte hun første del av åpningstalen til å ta ansvar for at Høyre sliter i motvind.

- Jeg ble valgt til å lede dette partiet for fem år siden. Grunnen til at jeg stilte opp er at jeg aldri har vært i tvil om at vi har hatt ideene og kraften til å gjøre en forskjell. Det har vært fem tunge år. Mange tillitsvalgte har uttrykt skuffelse over at våre ideer ikke har nådd frem. Den skuffelsen deler jeg, og jeg har det største ansvaret for at det har blitt slik, sa Solberg til landsmøtedelegatene.

Du kan lese hele landsmøtetalen her

Hun holdt likevel på at hun var den riktige til å lede partiet inn i valget til høsten.

- Jeg vet hvor Norge skal. Jeg har Høyres verdier i ryggmargen og er sta nok til å holde kursen. Og jeg er ikke redd for å stå for de valgene vi har tatt. Jeg kjenner dette landet og menneskene i landet bedre enn de fleste. Derfor gleder jeg meg til å kaste meg ut i valgkampen med pågangsmot, engasjement og glød!, sa Solberg.

Gråtkvalt partileder
Etter dette gikk høyrelederen rett i strupen på regjeringens skolepolitikk, samferdselspolitikk, helse- og innvandringspolitikk. Da hun skulle snakke om samferdselspolitikken måtte Solberg kjempe med tårene.

- I fjor sommer besøkte jeg den ulykkesutsatte strekningen på E18 mellom Vestfold og Telemark. Jeg snakket om viktigheten av å få på plass midtdelere og å få bygget ut 4-felts motorvei helt frem til Kristiansand. Jeg fikk mange reaksjoner. To av dem kommer jeg til å huske lenge. I Sandefjords Blad skrev Geirr Tangstad-Holdal, i organisasjonen «Nei til frontkollisjoner» at han satt med gledestårer da han leste om besøket. Han mistet sin søster, sin svoger og sin niese på fem år i en ulykke på E39 – en stamvei uten fysiske midtdelere. Geirr skrev: «Smerten har til tider vært kolossalt tøff å hanskes med, og smerten ved at ingenting virker å bli gjort med disse tragiske frontkollisjonene enda verre.» «Tre tapte liv må få en mening,» avsluttet han. Geirr har vært så vennlig å komme på landsmøtet i dag, noe jeg er svært takknemlig for. Ditt innlegg gjorde et voldsomt inntrykk, og derfor ønsket jeg å ha deg i salen, for vi trenger å minnes på de menneskelige aspektene ved en politikk mange tror bare dreier seg om asfalt, sa partilederen.

Skift regjering
- Arbeiderpartiet er ikke lenger et parti for arbeid. Det er bare på ett punkt Arbeiderpartiet går linjen helt ut, og det er når de skal skryte av seg selv. Jens Stoltenberg har skrytt av at hele verden bør gjøre som den rødgrønne regjeringen. Men mange klarer å redde langt flere jobber enn han, sa partilederen.

Hun pekte blant annet på at regjeringen ikke har redusert arbeidsgiveravgiften og andre skatter med direkte og umiddelbar virkning for arbeidslivet.

- Kjære venner det er på tide å skifte regjering, sa Solberg til stor applaus fra de fremmøtte.

Hun fortsatte med at hun var sikker på at de rødgrønne kommer til å miste flertallet 14. september, og det vil få konsekvenser.

- Vi er klart til å gå i regjering med Frp. Vi er klar for å gå i regjering med KrF og Venstre. Det beste ville være om de var klare for å gå i regjering med hverandre. Men vi har en plan. Et borgerlig flertall skal gi en borgerlig regjering, sa Solberg til enorm applaus.

Jerntablett
Etter talen overrakte lederen for Unge Høyre "ERNA" - i store jern-bokstaver, samt en jerntablett til alle som er til stede, til god latter.

- Jeg er leder frem til valget, ingen tvil om det, sa Solberg på pressekonferansen etter sin tale.

- Vi har det klareste og mest realistiske budskapet av alle.

Høyres hjemmeside

Landsmøtet kan også følges direkte på web-tv her

Høyre på YouTube

Høyre på Facebook

FØLG LANDSMØTET DIREKTE PÅ WEB-TV HER:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere