RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her får du napp i ferien

Lurer du på hvor du skal legge fiskeferien til i sommer bør du lese videre.
Lurer du på hvor du skal legge fiskeferien til i sommer bør du lese videre. Foto: Crestock
Europas ti beste fiskeferier.

Sportsfiske har vært til glede og forargelse, og ikke minst balsam for sjelen, for folk siden antikkens Hellas. Ikke så rart når vi tenker på hvor mange muligheter som finnes på det europeiske kontinentet. Europa er jo tross alt sjøfarernes kontinent, og i tillegg til fiskerike hav som Middelhavet og Nordsjøen byr kontinentet på en rekke flotte fiskeelver, fjellvann og store innsjøer.

Finn den billigste fiskeferien med vårt reisesøk.
Få gratis reiseguider her.

Topp 10 fiskeplasser i Europa

1. Elven Laxá på Island
Laxá nord på Island er stedet for fluefiske og fisker du i denne elven kan du forvente 10 kilos laks på kroken. Det er dessuten greit å vite at det er nok av hytter til leie langs elven. Du kan daglig fly med Icelandair eller SAS til Reykjavik. Men, eventyret er dyrt og laksen er større i Norge.

2. Altaelva i Norge
Den beste Atlanterhavslaksen i verden fanger du i arktiske områder. Gjennomsnittsvekten på laksen er ca. 12,5 kilo, men det er ikke helt uvanlig med fisk på 25 kilo og mer. Altaelva renner gjennom Kautokeino og Alta.

3. Orknøyene, Skottland
Orknøyene utenfor nordspissen av Skottland er blant Europas viktigste fiskeområder og et utall operatører ordner med fisketurer her. Vi foreslår Loch of Stenness og Loch of Harray, begge innsjøer på øya Mainland. Kombinerer du fiske i innsjøene, elvene og havet utenfor Orknøyene kan du forvente et mangfold av fiskesorter, blant annet laks, ørret, havabbor, torsk, lysing og for den saks skyld hai. Ta for eksempel fly til Aberdeen og kom deg videre derfra.

Hent reiseguide om Aberdeen hos Reiseplaneten.

4. Vestkysten av Irland
Elvene og innsjøene på vestsiden av Irland er fylt med brunørret, Salmo trutta, sjøørret, Atlanterhavslaks og verdens beste tilgang til Guinness.

5. Kolahalvøya, Russland
Nå som jernteppet er mer eller mindre fjernet kan du kanskje planlegge en tur til Kolahalvøya nordvest i Russland? Den nordlige beliggenheten preges av relativt sett mildt klima grunnet varme havstrømmer fra Atlanterhavet. Kolahalvøya er ypperlig for blant annet laksefiske.

6. Kanariøyene, Spania
Ved å bevege deg til varmere strøk vil du ikke bare fiske i ukjent farvann. Du vil også kunne fange fisker du bare kan drømme om her hjemme. Vi snakker om tunfisk, sverdfisk og blue marlin, hai og wahoo. Det finnes jo en rekke turoperatører og flyselskaper som tar deg til Kanariøyene, og kanskje rekker du å slappe litt av på strendene også?

Sjekk charterpriser hos Reiseplaneten.

7. Lappland i Sverige
Nord for den arktiske sirkel i Sverige finner du nærmest uberørt landskap som byr på fiskevann og elver som er en drøm for deg som liker å fiske med flue. Forbered deg på å håve inn fjellørret, brunørret, harr og flere andre slag.

8. Sveitsiske alper
Alpesjøene byr på fiske i verdens vakreste omgivelser. Ta med fluestanga og kom. Fly for eksempel til Zürich nord i Sveits.

Få gratis reiseguide om Zürich her.

9. Alpeområdet nord for Toscana, Italia
Tar du turen opp fra Toscana til alpene nord i landet så finner du flotte fiskevann for fluefiske. Dette kan med hell kombineres med kultur og severdigheter iblant annet Firenze.

Få gratis reiseguide om Firenze her.

10. Elven Rio Ebro i Spania
Rio Ebro er kanskje Spanias mest kjente elv når det gjelder fiske av karpe av god størrelse og maller som kan bli tyngre enn tre voksne menn. Rio Ebro befinner seg i Baskerland, nord i Spania. Nærmeste store by med gode flyforbindelser er Bilbao og Barcelona. Besøk for eksempel Mequinenza et lite stykke vest for Barcelona.

Få gratis reiseguide om Barcelona her.
Les mer om Spania og reiseguider for spanske destinasjoner hos Reiseplaneten.

(Kilde: iexplore.com)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere