RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

På tide å sette bilen på vannet?

Foto: Tor André Johannessen (Tor André Johannessen)
Sist oppdatert:
Etter mange timers sveising, fikk Terje Wahlberg endelig sjøsatt bilen.

24 år gamle Terje Wahlberg fra Haugesund er ikke helt som andre bilmekanikere. Ikke nok med at han setter biler i stand, han får dem til å gå på vannet også. Bare se på denne flytende utgaven av en Subaru Justy, som ble sjøsatt tre dager før nasjonaldagen. Søndag putret den flaggpyntet rundt i Smedasundet og fikk barn og voksne til å sperre øynene opp.

«Ganske løye»
- De fleste synes det er ganske løye, sier Wahlberg til Nettavisen.

Signingsferd på 17. mai
17. mai-ferden i subarubåten gjorde han sammen med kameratene Øyvind Fosse og Tom Lothe. De tre tok blant annet en sving bort for å se på den tradisjonelle kapproingen i havnebassenget og hadde orkesterplass til begivenhetene.

Fikk ideen på «Top Gear»
Ideen om å gjøre en bil om til en båt kom etter en titt på tv-programmet «Top Gear».

- Men det ble vanvittig mye sveising og mye isopor. Jeg kommer ikke til å gjøre det igjen, sier Wahlberg.

Byttet motor med flytetanker
For å klargjøre personbilen for det våte element, ble bilmotoren fjernet og erstattet med flytetanker. Det er ikke noe vanlig båtskrog under bilen, og hjulene sitter på, men under bilen ble det satt på bunnplater som så ble sveiset tette på alle bauger og kanter. Framdriften sikres nå av en Mercury påhengsmotor på åtte hestekrefter.

Før den store signingsferden 17. mai hadde Wahlberg og kameratene forsikret seg om at fartøyet fløt ved å fylle det med vann. Da det var gjort, ble det et par små prøveturer før den store dagen.

Spyles etter bruk
- Men rust kan bli et problem. Vi må spyle den grundig hver gang vi tar den opp, sier bilmekaniker - og nå reder - Terje Wahlberg.

Han innrømmer at subaruen ikke lenger egner seg for landjorda. Der foretrekker han å kjøre sin modifiserte Toyota MR2 87-modell, som han har planer om å holde tørr.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere