RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Wikipedia blokkerer scientologer

Sist oppdatert:
Nettleksikonet sperrer for sektens IP-adresser.

Scientologikirken og dens motstandere har siden desember i fjor drevet en langvarig krig på nettstedet, med en endeløs rekke av korrigeringer og mot-korrigeringer.

Nå har Wikipedia sett seg lei, og har blokkert Scientologikirkens IP-adresser og dermed hindret muligheten for å redigere artikler på nettstedet. Det samme gjelder en scientologikirkens motstandere som har vært involvert i nettkrangelen. Det er første gang Wikipedia blokkerer en såpass stor gruppe.

Wikipedia vurderte å blokkere for enkeltadresser, men fant dette vanskelig siden scientologene bruker falsk identitet.

Scientologikirken er klassifisert som en religion i USA, og har flere A-kjendiser som medlemmer, blant annet Tom Cruise og Will Smith. Motstanderne mener imidlertid at det er en sekt som hjernevasker sine medlemmer og ruinerer dem økonomisk.

En talskvinne for Scientologikirken sier til Sky News at hun håper dette vil føre til «mer korrekte og nyttige artikler på Wikipedia».

Wikipedia skriver selv at de ønsker å fremstå som nøytrale, og at de ikke ønsker at siden skal brukes av folk «for å promotere egne interesser».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere