RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Norsk Jacko-venn tatt med narko

(Foto: Se og Hør/Morten Krogh)
Sist oppdatert:
Den norske artisten Omer Bhatti (20), som er er verdenskjent for sitt nære vennskap med Michael Jackson, ble pågrepet for besittelse av narkotika bare ti dager før åpningsshowet på Norway Cup. Frode Kyvåg er sjokkert.

I en leilighet i Oslo 15. juli, under to uker før han opptrådte foran 20.000 fotballungdom på Norway Cups åpningsshow, ble den 20 år gamle Michael Jackson-imitatoren pågrepet av politiet med mindre mengder narkotika.

Bhatti har vært i politiavhør og vedtatt en bot på 2000 kroner for narko-lovbruddet.

- Dette er sjokkerende. Med vårt verdigrunnlag og vårt syn på narkotika ville Omer Bhatti aldri stått på scenen under vårt åpningsshow denne søndagen hvis vi hadde vært kjent med dette, sier Norway Cups generalsekretær, Frode Kyvåg, til TV 2 Nettavisen.

- Ikke mitt
Når TV 2 Nettavisen kontakter den kjente danseartisten, vedgår han først at han hadde narkotika på seg, men nekter for at det var hans eget.

- Dette er en ferdig sak. Jeg ble tatt. Jeg hadde det på meg, men det var ikke mitt, sier Omer Bhatti til TV 2 Nettavisen.

- Hvor mye narkotika var det snakk om?

- Det var bare en liten hasjklump, men det var ikke min. Jeg skjønner ikke hvorfor dere skal skrive om dette. Saken er jo ute av verden, sier Omer Bhatti til TV 2 Nettavisen og ber oss ringe tilbake en time senere.

Neste gang vi snakker med Bhatti har han endret sin forklaring og sier han aldri har blitt tatt med narkotika og aldri fått noen bot.

- Jeg var der da politiet kom, men jeg hadde ikke noe på meg. Jeg ble aldri tatt. Jeg har aldri fått noen bot på 2000 kroner. Jeg stod i en gjeng sammen med noen gamle kamerater av meg som jeg ikke ser lenger, sier Bhatti.

- For en time siden så innrømte du at du var blitt tatt med en liten klump hasj?

- Det sa jeg aldri. Ikke legg ord i munnen på meg.

- Hvordan kan du forsvare å stå på scenen på Norway Cup når du er tatt for narkotika?

- Jeg hadde aldri stilt opp for dette arrangement gratis hvis jeg ikke selv er imot narkotika, sier Bhatti.

Hasj eller ryhopnol
Politijurist Richard Bech Pedersen, som har ansvaret for Bhattis sak, ønsker ikke å kommentere hvilken type narkotika det skal være snakk om eller hvor mye.

- Generelt sett vil en bot i størrelsesordenen 2000 kroner dreie seg om mindre forekomster av hasj eller rohypnol. Dette er ikke sterke stoffer. Hvis det foreligger erkjennelse og beslaget er relativt bagatellmessig er det hensiktsmessig å gi en bot, sier Bech Pedersen til TV 2 Nettavisen.

Han understreker at han uttaler seg på generelt grunnlag.

- Ikke forenelig med våre verdier
For Frode Kyvåg er denne saken ingen bagatell. Norway Cup har en svært sterk anti-narkotikaprofil. De samarbeider blant annet med organisasjoner som MOT og Landsforbundet mot Stoffmisbruk

- Dette er særdeles trist. Om han ble tatt med mye eller lite narkotika spiller ingen rolle, så lenge han har erkjent det, sier Frode Kyvåg.

Elleve dager etter å ha blitt tatt av politiet stod Bhatti foran 20.000 elleville Norway Cup-deltakere. Han var en av mange kjente artister cup-ledelsen hadde sikret seg til det rusfrie åpningsshowet.

- Når Bhatti bare dager før showet innrømmet for politiet å ha vært i besittelse av narkotika, er dette ikke forenelig med våre verdier, sier Frode Kyvåg.

Kyvåg forteller at mange av deltakerne har et sterkt forhold til artistene som opptrer på åpningsshowet og at de derfor streber etter å få tak i de artistene som er mest populære og forbilledlige.

Jackson-venn
Omer Bhatti ble i 1996 kjent verden over etter at han trollbant Michael Jackson med sine imitatorkunster utenfor hans hotell i Tunisia. Bhatti og Jacko opparbeidet et nært vennskap seg i mellom, og Bhatti reiste verden rundt og opptrådte som Mini-Jackson sammen med den mediesky superstjernen.

Bhatti og familien solgte senere huset i Holmlia for å flytte til Jacksons ranch, Neverland. Omer Bhatti ble boende her i flere år og har fremdeles god kontakt med sitt store idol. For tre år siden sørget Omer Bhatti for at Michael Jackson dedikerte sitt siste album til sin beste venn, Benjamin Hermansen, som ble drept av nynazister.

Støttet Jacko på avrusning
I påskenummeret i år skrev Se og Hør at Michael Jackson hadde lagt seg inn til avrusning. På samme tid hadde han besøk av sin norske venn Omer Bhatti som i følge ukebladet ga popstjernen verdifull støtte i den vanskelige tiden.

Ifølge Se og Hør har popkongen ansatt Dr. Alfredo Bowman, som er velkjent for alternative behandlingsformer.

- Jeg kan bekrefte at Michael mottar behandling fra Dr. Bowman, men ønsker ikke å si noe mer, bekrefter Jacksons talsmann overfor ukebladet US Weekly.

I tillegg til Michaels egne barn Prince (7) og Paris (5), var Omer Bhatti ifølge Se og Hør i Colorado. Den norske unggutten har i en årrekke vært en av Jackos aller nærmeste - og er berømt for sin ekstreme lojalitet. Den eneste gangen Jacko viste seg utendørs under oppholdet i Colorado, var han sammen med Omer Bhatti.

Omer skal også ha vært tilstede i Neverland da politiet tidligere i år raserte stjernens hjem i forbindelse med en ransaking.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere