RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dette er verdens beste hotell

Sist oppdatert:
Ekspertene er ikke i tvil - ingen overnattingssteder slår dette.

(LXUS.no) Ingenting ødelegger sommerferien mer enn et dårlig hotell, og dersom du ikke er villig til å løpe den risikoen har vi hotellanbefalingen for deg.

Reiseekspertene hos Forbes har nemlig kåret verdens beste hotell, og førsteplassen kan kjendishotellet Villa d'Este ved den italienske Comosjøen smykke seg med.

LES OGSÅ:
Årets beste nye hoteller
Verdens råeste hotellsenger
Hotelldetaljene som imponerer
Nå kommer stjernene til Norge

- Dette hotellet har ganske enkelt alt: lett å komme seg til, landskap, arkitektur, skjønnhet, service, interiørdesign, historie, spa og til og med pent vær, lyder dommen fra Forbes' ekspertpanel.

Fornemt klientell

Siden åpningen i 1873 har Villa d'Este hatt kjendiser som Mel Gibson, Mick Jagger, Paul McCartney, Oscar de la Renta, Karl Lagerfeld og Bill Gates på gjestelisten - i tillegg til en rekke milliardærer og kongelige.

Men til tross for sine 136 år er hotellet verken gammelt, slitt eller satt. Villa d'Este klarer kunststykket å kombinere fordums storhet med moderne eleganse. Hotellet består av totalt 152 rom, men til tross for årgangsmøbler fra forrige århundre, tunge tekstiler og lekre oljemalerier fremstår ikke interiøret som datert. Hovedbygningens 125 rom er alle individuelt dekorert og har selvsagt airconditioning for varme sommernetter.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

De to presidentsuitene og Cardinal-suiten har private terrasser med sjøutsikt, men dersom det er en av disse du ønsker deg, er du for sent ute for denne sommeren. Suitene er nemlig booket for hele høysesongen, og dersom du skal sikre deg hotellets flotteste rom i perioden juni til september må du være tidlig ute.

Vakre omgivelser

Dersom du ikke får verken privat terrasse eller rom med sjøutsikt hos Villa d'Este i år, er det imidlertid ingen grunn til å fortvile. Du kan likevel boltre deg i hotellets flytende basseng, ta en kort biltur til Milano eller Lugano, leie hotellets private helikopter eller ta deg en fergetur på innsjøen. Om du for enhver pris må ha hotellets beste rom, kan du heller sjekke ut verdens aller dyreste hotellrom.

George Clooney har en fantastisk villa like i nærheten av Villa d'Este, og kanskje er du heldig og blir invitert på te eller et aldri så lite kjendisparty.

Forbes' eksperter er imidlertid ikke helt enige med reisenettstedet Travel & Leisure, som tidligere i år kåret verdens 25 beste hoteller . Der har ikke Villa d'Este kommet med på listen i det hele tatt.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere