RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vil ha 50 milioner kroner for denne

Foto: Christian Bakken (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Murvillaen i Kristinelundveien er blant landets dyreste.

Etter 50 år vil de tidligere eierne av Magnor glassverk nå selge praktvillaen i eksklusive Kristinelundveien 18 på Frogner.

Huset på 739 kvadratmeter brutto, med et primærareal på 422 kvadratmeter, markedsføres ifølge Finansavisen med en prislapp på 50 millioner kroner. Tomten er på snaut 3 mål, og eiendommen har stor hage.

SELGE BOLIG?PRØV MEGLERGUIDEN

Innvendig er det blant annet seks soverom og tre bad.

- Dette er en flott villa tegnet av den kjente arkitekten Rudolf E. Jacobsen i 1929. Den har en fantastisk beliggenhet nær Frognerparken, sier advokat Camilla Sem hos advokatene Sem & Johnsen til Nettavisen.

Hun opplyser at huset trenger noe oppgradering, men at det inneholder en rekke interiørmessige perler. Blant annet et bad i tilnærmet original utførelse, og en original parkett. Utvendig kan en ny eier nyte godt av en stor skiferbelagt atriumtrerrasse.

Det er nå Maria Elisabeth Young Savabini (62) som eier huset.

Kristinelundveien ligger nederst på Frogner med herskapelige villaer på rekke og rad.

Arkitekten som har tegnet nummer 18, var en kjent arkitekt i Oslo i begynnelsen av forrige århundre. Han jobbet med jubileumsutstillingen i Frognerparken i 1914, og tegnet en av restaurantene i parken.

Kristinelundveien 7 var i sin tid omtalt i finanspressen da tidligere Storebrand-sjef Åge Korsvold overtok den etter å ha blitt sparket fra stillingen i 2000. Det ble av enkelte sett på som en gave da Korsvold fikk kjøpe den for 11 millioner kroner. Aftenposten spekulerte i at totalkostnaden for boligen var 26 millioner kroner.

I 2003 kjøpte malermester Martin Aage Thorendal og hans kone Marianne eiendommen for 16 millioner kroner.

Kristinelundveien nummer er en gammel trevilla, et steinkast fra nummer 18. Den er blant de dyreste eiendommene som er omsatt i Oslo i år. Prisen var 28,75 millioner kroner da Arnstein og Siri Leine Granlie kjøpte den i januar i år.

LES OGSÅ: Her er årets dyreste

Iføge Sem kan Kristinelundveien 18 godt egne seg som en ambassade. Kinas ambassade holder til i Kristinelundveien 4 - nederst i veien. Lenger opp, i nummer 17, holder den tsjekkiske ambassde til.

Selger av gigantvillaen i Kristinelundveien 18 går en spennende tid i møte. Det ligger mye kostbar luksus til salgs allerede.

Tre boliger koster fra 40 - 50 millioner. To av dem har ligget til salgs i lang tid, og prisen er senket fra opprinnelig prisforlangende.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank gratis og spar 5000 kroner i året.

Mittopdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere